Futbalisti Senice zvíťazili v sobotnom zápase 5. kola Fortuna ligy v skupine o udržanie sa na ihrisku Nitry 3:0 a odlepili sa z posledného miesta tabuľky.

foto fksenica.eu

Stretnutie sa začalo poriadne zostra. Už v 5. minúte po ruke Fabiša v šestnástke odpískal hlavný rozhodca Ziemba pokutový kop pre Senicu. Piroska však ponúknutú šancu nevyužil a následne sa neujalo ani zakončenie Gubu z dobrej pozície. O šesť minút neskôr odpískal rozhodca Ziemba ďalšiu penaltu v prospech hostí a to potom, čo brániaci Celebi fauloval v šestnástke Gubu. Nitrania tak čelili iba v tomto roku už deviatemu pokutovému kopu súpera. Loptu si tentoraz postavil na biely bod Malec a nezaváhal – 0:1. Tieto momenty výrazne poznačili psychiku domácich hráčov, ktorí sa v ďalších minútach nijako nevedeli dostať do tempa. Naopak, Záhoráci svojou aktívnou útočnou hrou neustále zamestnávali obranu Nitry a v 24. minúte sa zaslúžene opäť radovali z gólu. Prudký center Maleca z ľavej strany brankár Šípoš len vyrazil, čo dôsledný Guba využil a presnou dorážkou zvýšil na 2:0. V 37. minúte sa po súboji na pravej strane medzi Celebim a Malecom dostal hosťujúci hráč až do šestnástky, kde následne presnou prihrávkou vyzval na zakončenie úplne voľného Košťála. 25-ročný záložník Senice namieril loptu do šibenice a zverenci trénera Karola Praženicu tak viedli už 3:0. S chuťou hrajúci Guba mohol mať “prsty” aj v ďalšom góle hostí, no po jeho strele z rohu šestnástky výborne zasiahol na čiare brankár Šípoš. Zdecimovaná Nitra sa na výraznú odpoveď už do prestávky nezmohla a tak sa na polčasovú prestávku odchádzala za nepriaznivého stavu 0:3.

Do druhého polčasu síce spravili domáci dve zmeny, no ich plány už po pár minútach hry naštrbil Tancík, ktorý sa po dvoch fauloch v rozpätí dvoch minút porúčal s červenou kartou predčasne z ihriska. Senica sa potom aj napriek trojgólovému vedeniu a početnej výhode už dopredu veľmi nehrnula. Šancí bolo pomenej a hra sa prevažne odohrávala medzi šestnástkami. Za zmienku ešte stoja príležitosti Pirosku na jednej a Kindsvatera na druhej strane, ktoré však už zmenu skóre neprivodili. Senica po výborne zvládnutom prvom polčase vyhrala pod Zoborom nad Nitrou rozdielom triedy 3:0 a odlepila sa tak z dna tabuľky.


.

BM: Festival Záhrad