Na území Bratislavského a Trnavského samosprávneho kraja (BSK) sa od pondelka (26. 4.) obnovuje regionálna doprava.

Regionálne autobusové linky Slovak Lines zaradené do integrovaného dopravného systému Bratislavského kraja (IDS BK) budú v pracovných dňoch premávať už podľa štandardného cestovného poriadku. Pre zlepšujúcu sa situáciu, uvoľňovanie opatrení a postupný návrat detí do škôl sa končí doteraz platný prázdninový režim. Niektoré linky sa obnovia.

Všetky predmetné linky regionálnej autobusovej dopravy budú po novom premávať podľa cestovných poriadkov platných pre režim školský rok. Premávať budú opäť spoje označené v cestovných poriadkoch poznámkou X10, naopak, spoje označené poznámkou X11 nebudú premávať.

Oproti aktuálnemu stavu to najmä v čase prepravnej špičky a na zabezpečenie základnej obsluhy škôl. Pre cestujúcich však platí naďalej povinnosť nosiť respirátor.

Ukončením takzvaného prázdninového režimu sa vraciame do normálu, na aký sme boli zvyknutí v čase pred pandémiou. Trnavský samosprávny kraj (TTSK) sa na tom dohodol so svojimi tromi zmluvnými dopravcami v kontexte uvoľňovania opatrení prijatých na zamedzenie šíreniu ochorenia COVID-19,“ povedal predseda TTSK. Pre cestujúcich aj naďalej platí povinnosť nosiť respirátor v interiéroch autobusov.

Dopravca SKAND Skalica prejde na režim plnej prevádzky postupne. Časť liniek bude ďalej prevádzkovaná v posilnenom prázdninovom režime. Na linkách 206 414 Skalica – Holíč, 206 403 Skalica – Radošovce – Chropov a 206 410 Skalica – Holíč – Gbely bude doprava zabezpečovaná v plnom režime.

Aktuálne informácie a cestovné poriadky sú zverejnené na webových stránkach a profiloch na sociálnych sieťach samosprávneho kraja i jeho troch zmluvných dopravcov – ARRIVA Trnava, SAD Dunajská Streda a SKAND Skalica.


.