FK Senica remizovala na domácej pôde s tímom MFK Zemplín Michalovce v skupine o udržanie sa vo Fortuna lige 1:1.

foto fksenica.eu

Na Záhorí sa predstavili Michalovce aj s bývalým trénerom Seničanov Antonom Šoltísom. Úvod začali o niečo aktívnejšie hostia, ale bez výraznejšej šance. Od 15. minúty prevzali opraty zápasu do svojich rúk Seničania. Guba výborne vnikol do 16-ky, jeho prudkú strelu brankár Dráb vyrazil a Košťálovú dorážku vyrazil obranca na roh. Po Piroskovom rohovom kope zakončoval na zadnej žrdi osamotený Guba, ale z vyloženej pozície mieril vedľa. O dve minúty Piroskovu strelu spoza 16-ky brankár kryl a o malú chvíľu bol Guba v ďalšej streleckej pozícii, lopta letela tesne nad. Hostia sa dostali do prvej šance v 28. minúte, kedy zakončovali Trusa a Diarra, ale brankár Vliegen podržal svoje mužstvo. O minútu padol úvodný gól zápasu. Hostia ťažili z ofsajdovej pozície a po spätnej prihrávke Trusu z pätky skóroval Popovits. V 40. minúte zakončoval Piroska z 5-ky, no netrafil ideálne loptu, no o dve minúty už bolo vyrovnané, keď po rohu Košťála sa lopta odrazila k Asanovičovi a ten z 5-ky poslal loptu do siete.

Druhý polčas už nepriniesol toľko šancí. Hralo sa prevažne v strede poľa, pričom sa obe mužstvá snažili strhnúť víťazstvo na svoju stranu. V 61. minúte bola nepríjemná Ljubičičova krížna prízemná strela, no lopta letela len tesne vedľa ľavej žrde. Hostia sa snažili v druhom polčase o rýchle protiútoky, ktoré však ku šanci neviedli. Záhoráci sa v poslednej 10-minútovke štandardkami a dlhými autami chceli dostať do vedenia, ale duel sa nakoniec skončil zaslúženou remízou.

Ohlasy trénerov

Karol Praženica (tréner FK Senica): “My sme chceli vyhrať, s bodom nie sme spokojní, škoda, že sme na začiatku nevyužili dve dobré príležitosti. Keď išiel súper do vedenia, bolo ťažké zápas otočiť. Podarilo sa nám to ešte v prvom polčase vyrovnať. Do druhého polčasu sme išli s tým, že chceme víťazstvo, bohužiaľ nepodarilo sa nám to, sme sklamaný.”

Anton Šoltis (tréner MFK Zemplín Michalovce): “Ten prvý polčas, z našej strany čo sa týka hernej kvality, bol v poriadku, úvod patril nám. Nachvíľočku prebral opraty v zápase súper, boli sme pripravený na nakopávané lopty na Tomáša Maleca. Súper je v tom strašne silný, a to dnes aj potvrdil. Aj keď sme sa na to pripravili tak využil to. Išli sme my do vedenia po peknej akcii, ale škoda toho gólu, predchádzala tomu nekoncentrovanosť nášho hráča. Darovali sme im ľahký roh. Druhý polčas už bol taktický medzi 16-kami, taký bojovný.”

FK Senica – MFK Zemplín Michalovce 1:1 (1:1)

Góly: 42. Asanovič – 29. Popovits. Rozhodovali: Gemzický – Pozor, Hrmo,
ŽK: Asanovič – Trusa, Mendez

Senica: Vliegen – Majdan (46. Ljubičič), Carrillo, Asanović, Šimčák – Addo – Guba (61. Turčák), Košťál (82. Duda), Piroska, Gamboš (82. Gallovič) – Malec

Michalovce: Dráb – Magda, Soler, Vaško, Mendez – Bednár – Diarra (79. Tandir), Ošima (84. Begala), Žofčák (67. Neofytidis), Popovits – Trusa


.
Toto je čítané

Hádzaná: Záhoráci body z Topoľčian nepriviezli

Záhoráci dokázali zmazať sedemgólové manko v Topoľčanoch, ale nezvládli záver zápasu a nakoniec body…

BM: Ustekana sobota