V pondelok (3.5.) ráno sa nové mestské detské jasle otvorili pre prvé detičky. Malých Malačanov v sprievode rodičov vítali s úsmevom zamestnankyne.

foto S. Osuský

Jasle majú dve triedy s celkovou kapacitou 20 miest. Jedna trieda je pre „včielky“ vo veku 1 – 2 roky, druhá je pre „lienky“ vo veku 2 – 3 roky.

Počas prvého dňa boli deti v jasličkách iba krátko, približne polhodiny. Za prítomnosti svojich rodičov sa hrali a raňajkovali. Každý ďalší deň budú v jasličkách o niečo dlhšie, až približne na desiaty deň by už mali deti zvládnuť  celodenný pobyt. „Spolu s kolegyňami opatrovateľkami sme sa na deti veľmi tešili. Sem-tam sa objavili aj slzičky, ale vôbec ich nebolo veľa. Práve naopak, deti boli milo zvedavé na nové prostredie a nové hračky. Verím, že sa im v jasličkách bude páčiť a že aj rodičia budú spokojní s úrovňou starostlivosti,“ povedala vedúca prevádzky Martina Novotová.

Projekt Malacky – Zariadenie starostlivosti pre deti do 3 rokov je podporený z Európskeho fondu regionálneho rozvoja prostredníctvom Integrovaného regionálneho operačného programu.

 

Text: Ľ. Pilzová, foto: S. Osuský


.
Toto je čítané

Na brehu Moravy pri Malých Levároch vracajú život mokradiam

Zintenzívnením poľnohospodárskej činnosti a nadmerným obhospodarovaním krajiny najmä po 2. svetovej vojne,…

BM: Ustekana sobota