V zariadeniach sociálnej starostlivosti Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) bolo ku koncu apríla zaočkovaných 2183 klientov a zamestnancov. Je to 95 percent z tých, ktorí o vakcináciu prejavili záujem. Druhú dávku vakcíny od Pfizer/BioNTech dostalo už 1661 z týchto ľudí. Informovala o tom riaditeľka odboru sociálnych vecí TTSK Blažena Flamíková.

ilustračné foto

“Vakcína sa podávala napríklad v zariadeniach v Jahodnej, Okoči, Pastuchove alebo Zavare. Zaočkovaní boli už takmer všetci klienti a zamestnanci, ktorí chceli a ktorým to dovolil zdravotný stav,” uviedla Flamíková s tým, že zaočkovaných minimálne prvou dávkou vakcíny je v prepočte už takmer 80 percent zo všetkých 2732 klientov a zamestnancov zariadení sociálnych služieb TTSK.

Očkovanie zväčša prebieha priamo v zariadeniach sociálnych služieb. Výjazdovú očkovaciu službu zabezpečujú nemocničné tímy a po novom aj tímy TTSK. Postupne budú očkovať ďalších klientov a zamestnancov obecných, mestských, krajských aj neverejných zariadení sociálnych služieb. Mobilná očkovacia jednotka podala už viac ako 200 dávok vakcíny. Navštívila napríklad zariadenia TTSK v Okoči a Zavare, zariadenia mesta Trnava na Ulici Terézie Vansovej a Coburgovej, ako aj neverejné zariadenia Comitas v Trnave a Karolína v Cíferi.

“Vďaka výjazdovému očkovaniu dokážeme zrýchliť ochranu tých najzraniteľnejších pred novým koronavírusom. Aj vďaka vakcinácii je epidemiologická situácia v našich zariadeniach sociálnych služieb najlepšia od začiatku pandémie. Našťastie ani v jednom zariadení neevidujeme aktuálne pozitivitu na ochorenie COVID-19,” skonštatoval predseda TTSK Jozef Viskupič.


.
Toto je čítané

Senickí dôchodcovia sa stretli na výročnej schôdzi

Na výročnej členskej schôdzi Miestnej organizácie JDS Senica sa v dome kultúry…

BM: Ustekana sobota