“Kvalita znamená robiť veci dobre, aj keď sa nikto nepozerá.” Týmto heslom sa riadi aj spoločnosť M&M Personal v Malackách, ktorá momentálne poskytuje prácu vyše 300 spolupracovníkom pri viac ako 140 projektoch. Spýtali sme sa majiteľa spoločnosti Mareka Ružičku na ich začiatky, ale aj vízie do budúcnosti.

Náročné začiatky

Naše začiatky boli náročné. S tým, že sme začínali od nuly, ako uplní nováčikovia v obore, bez technického zabezpečenia, potrebovali sme získať priazeň a dôveru klientov. Chceli sme sa odlíšiť od konkurencie a ukázať, že to ide aj inak a férovejšie. Zvolili sme otvorenejší prístup ku klientovi. A aj na druhú stranu smerom k spolupracovníkom. Pre mňa, ako pre človeka to bolo náročné. Ako som spomínal začínali sme od nuly a do podnikania som vložil všetky vtedajšie úspory a rozhodol som sa to risknúť. Cez to všetko som spoločnosti veril a postupne mi začali veriť aj ľudia okolo mňa. Ako išiel čas, ľudia pribúdali a obchod sa stával jednoduchším, opisuje začiatky spoločnosti CEO Marek Ružička.

M&M Personal pomáha fabrikám vyrábať špičkové produkty

Kvalita je v M&M Personal na prvom mieste. Staráme sa o tú najvyššiu kvalitu pri projektoch našich klientov. Okrem reworku zabezpečujeme službu sorting, teda vstupnú, medzioperačnú a výstupnú kontrolu dielov. Zameriavame sa na kontrolu a triedenie dielov od expedície cez výrobnú linku až po skladové zásoby. Portfólio našich služieb ponúka interim manažment, 3D merania a skladovanie tovaru. V roku 2021 vznikla nová sesterská spoločnosť M&M Personal PA (personálna agentúra), ktorá zabezpečuje operátorské pracovné pozície v rámci celého Slovenska, vysvetľuje M. Ružička

M&M Personal aj v zahraničí

V M&M Personal začínali s jedným klientom v našom domovskom okrese a aktuálne poskytujú služby pre klientov takmer z celého sveta. M&M Personal poskytuje v súčasnosti služby aj klientom z Číny, Talianska, Španielska, Poľska, Anglicka, Českej republiky, Turecka, ale aj Nemecka. Otvorili sme pobočku v Českej republike. Pracujeme s viac ako 300 spolupracovníkmi, na viac ako 140 projektoch. Na Slovensku máme dve sídla, v Malackách a Nitre. Vybudovali sme vlastné skladové priestory. Náš manažérsky tím pozostáva z ôsmych členov.

Firma, ktorá nerastie, zomiera. Preto sa neustále v M&M Personal snažia spĺňať strategické ciele, v oblasti rozvoja spoločnosti. Ako každá spoločnosť má krátkodobé a dlhodobé ciele, a na to aby ich dosiahli musia každý deň spĺňaťpožadovanú kvalitu, aby docielili stabilitu spoločnosti na trhu.

Z maličkostí sa skladá svet a z drobných úspechov, sa skladá náš M&M svet. Plánujeme otvoriť pobočku v Maďarsku, kde chceme priniesť rovnakú úroveň kvality, akú zabezpečujeme na Slovensku a v Českej republike, hovorí o budúcnosti spoločnosti M. Ružička.

V roku 2020 s pandémiou prišla neistota a zrazu tu bol problém, ktorý nikto nečakal. A neminul ani M&M Personal. “Nevedeli sme odhadnúť správanie trhu zo strany klientov, ale aj spolupracovníkov. Tým pádom sme boli nútení vytvoriťniekoľko krízových plánov a možností. Zo všetkých plánov sa jeden prejavil ako ten správny, keďže sme prvú vlnu prekonali bez väčších strát. Poučili sme sa, že aj nemožné môže byť skutočnosťou, a tak sme sa naučili v dobe covidovej pracovať a plniť naše ciele, rovnako ako predtým. Osobne som mal veľkú obavu o budúcnosť spoločnosti a udržateľnosti rastu. Úprimne som niekoľko týždňov nemal dobrý spánok a hľadal všetky možné riešenia, ako nestratiť všetko, čo sme dovtedy budovali. Podarilo sa! Náš tím ide ďalej.

O úspešnej firme zo Záhoria sa dozvedeli aj v EY Careers, kde Mareka Ružičku nominovali do TOP 30 podnikateľov Slovenska. Aké boli vaše pocity, keď ste sa dozvedeli o nominácii? “Rozhodne som bol prekvapný z nominácie, pretože som o nej ani len netušil. Nominácia ma rozhodne potešila, pretože pred pár rokmi som ani len netušil, že by som mohol byť súčasťou takejto súťaže. Pre mňa je veľké víťazstvo, že som sa dostal do tohto výberu a rozhodne mám motiváciu pracovať ešte usilovnejšie, aby som sa dostal na stupienok víťazov.”

V prípade, ak hľadáte stabilnú a dlhodobú prácu, pridajte sa k nám

V M&M Personal máme voľné pracovné pozície a momentálne aj na našom Záhorí v mestách Malacky, Skalica alebo aj v Českej republike v meste Lačnov.
Kontakt: 
webová stránka | Facebook | Instagram | +421 948 450 300 

.

Trnavské rádio Tak akorát 2024