Poslanci Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) na svojom poslednom zasadnutí schválili nízkouhlíkovú stratégiu. TASR o tom informovalo komunikačné oddelenie TTSK.

foto TTSK

Stratégia navrhuje opatrenia na zníženie emisií CO2 až o 40 percent do roku 2030. Strategický dokument vznikol s podporou z Operačného programu Kvalita životného prostredia vo výške 274.000 eur a obsahuje odporúčania na zavádzanie procesov dekarbonizácie.

Prioritným cieľom je vybudovať konkurencieschopný a všestranne rozvinutý región efektívne využívajúci všetky zdroje pri zachovaní prírodných, kultúrnych a historických hodnôt, pamiatok, kvality života a životného prostredia.

“Znižovanie produkcie skleníkových plynov môžeme dosiahnuť aj vďaka využívaniu verejnej dopravy. Schválili sme zmenu k 1. júlu, ktorou sa zosúladia tarifné skupiny v prímestských autobusoch,” uviedol predseda TTSK.

Ako doplnil, cestujúci s vekom nad 62 rokov budú mať nárok na zľavu 25 percent. “Navyše, sme sa rozhodli schváliť bezplatnú prepravu pre ľudí vo veku nad 70 rokov, ktorí sa v súčasnosti prepravujú za 20 centov za každých začatých 25 kilometrov. Preukazovať sa budú Senior Passom vydávaným dopravcami,” doplnil predseda TTSK.


.
Toto je čítané

Medzi Stupavou a Lozornom zrazilo auto tancujúceho chodca

Medzi Stupavou a Lozornom došlo v stredu (24. 4.) večer k zrážke…

BM: Ustekana sobota