Fakultná nemocnica s poliklinikou Skalica, člen skupiny AGEL, sa pripravuje na zásadnú zmenu režimu. Po dlhých mesiacoch bude možné od budúceho týždňa navštíviť v nemocnici pacientov. Každý príbuzný však bude musieť dodržať prísne pravidlá aj časový harmonogram. Je to vďaka zlepšeniu pandemickej situácie a novému usmerneniu Ministerstva zdravotníctva SR.

Skalická nemocnica mala v zmysle platných nariadení dlhé mesiace počas I. aj II. vlny pandémie návštevy pacientov zakázané. Zlepšenie pandemickej situácie tento zákaz mení, čo je pozitívna informácie aj pre pacientov, aj pre príbuzných, ktorí sa dlhé týždne nemohli osobne vidieť.

“Od pondelka 17. mája 2021 umožníme návštevy v nemocnici. Budú však platiť presné pravidlá, ktoré všetci príbuzní musia rešpektovať. Návštevy príbuzného sa môžu uskutočniť v stanovenom čase návštevných hodín v maximálnom počte 2 ľudí po dobu 15 minút. Každý návštevník musí byť buď očkovaný proti koronavírusu, alebo čiastočne očkovaný (po prvej podanej dávke vakcíny), alebo sa preukážu, že ochorenie covid-19 prekonali. Poslednou možnosťou je, že sa musia preukázať negatívnym antigénovým testom, nie starším ako 24 hodín, alebo negatívnym PCR testom, nie starším ako 72 hodín,” vysvetľuje riaditeľ skalickej nemocnice MUDr. Jakub Rybár. Na covid oddelení sú návštevy pacientov naďalej zakázané.

Rovnako je v nemocnici povolená aj prítomnosť otca, či inej sprevádzajúcej osoby  pri pôrode rodičky za dodržania protiepidemických opatrení.

Záhorí.sk informovala hovorkyňa skupiny AGEL SK Martina Pavliková


.
Toto je čítané

V skalickej nemocnici preverovali správnu techniku umývania rúk

Ročne sa na celom svete podľa WHO vyskytne až 136 miliónov prípadov…

BM: Ustekana sobota