Po Teodorovi Volekovi a Hane Zálesňákovej sa zaslúženej odmeny za svoje výkony v predchádzajúcej sezóne dočkali aj  ďalší atléti AC Malacky.  Rebecca Slezáková a Matúš Klas, rovnako ako ich mladší kluboví kolegovia, dostali od Slovenského atletického zväzu značkové oblečenie. Určite ich potešil aj dekrét reprezentanta, ktorý bol logickým vyústením ich výborných výkonov nielen v minulom roku.

foto P. Filip

Rebecca sa v uplynulej sezóne stala majsterkou Slovenska v behu na 400 m prekážok v kategórii dorasteniek. Na rovnako dlhej hladkej trati získala bronz. Okrem toho vybojovala dve strieborné medaily v behu na 300 m prekážok i v hladkom behu na rovnakú vzdialenosť a bronz v behu na 100 m prekážok, všetko v kategórii žiačok.

Matúš je úradujúcim slovenským majstrom v skoku do diaľky v kategórii žiakov (halovým i vonkajším) a zároveň vicemajstrom v tejto disciplíne v dorastencoch. V slovenskom rebríčku je skokanskou žiackou jednotkou a druhým najlepším v behoch na 60, 100 a 300 m prekážok. Okrem toho je aj rebríčkovou trojkou v skoku do výšky. V minulej sezóne získal na majstrovstvách Slovenska 2 zlaté a 4 strieborné medaily.

Rebecca a Matúš sa do reprezentácie prepracovali z prípraviek AC Malacky. Uznanie patrí nielen im, ale aj ich trénerom. Mladým talentom držíme palce, aby čestne reprezentovali seba, Malacky i Slovensko.

M. Binčík


.
Toto je čítané

Hádzaná: Záhoráci body z Topoľčian nepriviezli

Záhoráci dokázali zmazať sedemgólové manko v Topoľčanoch, ale nezvládli záver zápasu a nakoniec body…

BM: Ustekana sobota