Očkovanie vo veľkokapacitných očkovacích centrách Trnavského samosprávneho kraja pokračovalo aj cez víkend 14. až 16. mája 2021. Premiérovo sa očkovalo v novom očkovacom centre na Kúpeľnom ostrove v Piešťanoch, kde bolo za dva dni vakcínou Pfizer/BioNTech zaočkovaných 2.695 ľudí.

Spolu v piatich veľkokapacitných centrách župy dostalo jednu z troch registrovaných vakcín ďalších skoro 18 tisíc záujemcov. Od začiatku februára bolo zaočkovaných už viac ako 91.700 ľudí.

Tento víkend sme otvorili už piate veľkokapacitné očkovacie centrum. Nachádza sa na známom Kúpeľnom ostrove v Piešťanoch. Očkujeme všetkými tromi registrovanými vakcínami. Podávame prvú dávku vakcín od Pfizer/BioNTech a Moderny, ako aj druhú dávku vakcíny od AstraZeneca. Verím, že do leta bude zaočkovaných čo najviac ľudí. Tento víkend sme vo veľkokapacitných centrách prekročili hranicu 17 700 zaočkovaných a pokračujeme ďalej,“ uviedol trnavský župan Jozef Viskupič.

V sobotu bola druhá dávka vakcíny od AstraZeneca podaná na stredných zdravotníckych školách v Dunajskej Strede, Skalici a Trnave 5.602 ľuďom. V nedeľu sa v týchto centrách očkovalo vakcínou Pfizer/BioNTech, pričom zaočkovaných bolo ďalších 5.316 záujemcov. V športovej hale na Rybníkovej v Trnave bolo cez víkend zaočkovaných takmer 4.168 ľudí, a to v sobotu vakcínou Pfizer a v nedeľu vakcínou Moderna.

Na zabezpečenie plynulosti očkovania vo svojich centrách župa hľadá dobrovoľníkov s vekom nad 18 rokov. Vítaní sú všetci záujemcovia s chuťou pomôcť a tak prispieť k čo najskoršiemu návratu k bežnému životu.

Informácie o očkovaní, ako aj mapy očkovacích centier trnavskej župy sú dostupné na špeciálnej stránke https://zdravazupa.sk/korona/#ockovanie. Všetky informácie pravidelne aktualizujeme aj na našich sociálnych sieťach. Facebook: Trnavský samosprávny kraj, Instagram: trnavskazupa.


.

BM: Kralici