V sobotu (15.5.) privítali futbalisti FK Senica na domácom ihrisku hráčov FK Pohronie. Na zápas prišlo 354 divákov, gól však nevideli.

V sobotňajšom súboji 9. kola sme privítali mužstvo FK Pohronie. Od začiatku sa hralo pomerne útočne, do 20. minúty sa domáci dostali do troch zakončení. V 5. minúte to vyskúšal Košťál, jeho strelu z uhla brankár kryl. Onedlho ten istý hráč vyskúšal svoje strelecké šťastie, ale aj tentoraz nevyzrel na brankára Hrdličku. Od 20. minúty sa dostávali do nebezpečných protiútokov hostia, dobre hrali najmä krídelníci Fadera a Blahút. V 24. minúte sa dostali do prvého zakončenia hostia, Badolova strela zo 16-ky letela nad. V 28. minúte lopta po prízemnej krížnej strele Blahúta išla tesne vedľa pravej žrde. V 42. minúte podnikli hostia rýchly protiútok, na začiatku ktorého bol brankár Hrdlička, po jeho rozohraní Badolo potiahol loptu, výborne našiel v 16-ke Chvěju, ktorý mieril vedľa senickej brány, a tak sa polčas skončil bez gólov.

Aj v druhom dejstve pokračoval rušný zápas. Obidve mužstvá sa snažili strhnúť víťazstvo na svoju stranu. Miernejšiu prevahu mali domáci hráči, ktorí sa aj dostávali do zakončenia. V 56. minúte Gallovičovu strelu kryl brankár. Padnúť gól mohol na druhej strane o dve minúty neskôr, keď Šimčák nepochopitľne poslal loptu na vlastnú bránu, tú našťastie zastavila pravá žrď. V 59. minúte po rýchlom protiútoku domácich zakončil Gamboš vedľa ľavej žrde. Tlačili sme sa pred bránu Pohronia. V 66. minúte sa dostal do výbornej šance Malec, ktorého v poslednej chvíli na päťke zablokovali obrancovia Pohronia. V 69. minúte mali Seničania dobrú možnosť z priameho kopu z 20 metrov, exekútorom štandardky bol Košťál, no jeho strelecký pokus vyškriabal na rohový kop brankár Hrdlička. V závere sa síce viac hralo na polovici hostí, do šance sme sa už dostať nedokázali a tak diváci gól v Senici nevideli.

FK Senica: Vliegen – Addo, Carrillo (60. Kopečný), Nemec, Šimčák – Duda (53. Gallovič) – Guba (53. Majdan), Gamboš (74. Piroska), Totka, Košťál (74. Turčák) – Malec
FK Pohronie: Hrdlička – Špiriak (81. Župa), Heurtaux, Štrba, Petrák – Adamec, Weir – Blahút (67. Ladji), Fadera, Badolo 81. (N´Zeyi) – Chvěja (88. Galuška)

Rozhodovali: Kráľovič – Vorel, Straka

ŽK: Heurtaux, Špiriak, Chvěja

Diváci: 354

Ohlasy trénerov

Karol Praženica (tréner FK Senica): “Jedno aj druhé mužstvo ešte stále bojuje. Z hľadiska záchrany alebo definitívy, ten zápas prakticky neurobil rozhodnutie. Prvý polčas sme sa snažili súpera pritlačiť a mali sme tam určité náznaky šancí ale súper nám hrozil z nebezpečných protiútokov. Druhý polčas sme sa zlepšili v tom, že sme súpera zatlačili, zase vytvorili sme si príležitosti ale bohužiaľ neboli sme efektívni. Chýbalo nám možno trošku šťastia…”

Jan Kameník (tréner FK Pohronie): “My sme do toho zápasu špatne vstúpili, veľa lôpt sme hrali zbytočne dozadu, miesto toho aby sme to hrali nahor a vytvárali tlak na súpera. Postupom času sme sa trochu upokojili, dokázali sme byť nebezpeční. Druhý polčas bol na oboch stranách dosť nervózny a veľa zbytočných strát, lopta bola veľa hore, chýbala tomu medzihra presnosť a finálna prihrávka.”


.
Toto je čítané

Hokejbal: Skalica postúpila do semifinále play-off

V hokejbalovej extralige bol po dvoch zápasoch na Záhorí stav štvrťfinálovej série…

BM: Ustekana sobota