Deň otvorených búd 2020, ktorý bol pôvodne plánovaný vlani 24. októbra, sa napokon uskutoční 22. mája. TASR o tom informoval výkonný riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Záhorie Martin Lidaj.

foto Deň otvorených búd 2016

“Už 11. ročník tohto podujatia sa nakoniec podarilo zrealizovať, aj keď s odstupom takmer siedmich mesiacov. Ide o najvýznamnejšiu aktivitu občianskeho združenia (OZ) Vínna cesta Záhorie, ktoré je členom našej organizácie a teší sa veľkej popularite nielen Skaličanov, ale aj návštevníkov regiónu zo širokého okolia,” uviedol Lidaj.

Združenie pripravilo pre záujemcov Vinohradnícku mapku. “Na nej si môžu návštevníci vytipovať trasu, ktorou sa pustia, resp. vinárov, ktorých chcú v tomto ročníku navštíviť. Na výber bude 58 vinárov a ďalších minimálne 12 poskytovateľov, ktorí sú v mapke uvedení, bude ponúkať občerstvenie,” informoval predseda OZ Vínna cesta Záhorie Ľudovít Bránecký.

Ako doplnil, vďaka dobrej pandemickej situácii sa uvoľnilo mnoho obmedzení a je uvoľnený pohyb osôb v prírode. “Stále je však veľa povinností. Združenie preto apeluje na návštevníkov podujatia, aby dodržiavali aktuálne nariadenia z vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR,” dodal predseda združenia.

Výdajné miesta výbavy pre návštevníkov budú dve. “Okrem tradičnej Vinotéky Pri hájku bude druhým miestom na Predmestí sídlo spoločnosti Winterberg. V tomto ročníku združenie výnimočne poskytlo až štyri kupóny na nákup vín. Aby sa návštevníci netrápili s ťažkými batohmi, bude aj v tomto roku fungovať služba na zvoz vína. Zmenilo sa miesto jeho výdaja, na aktuálne sídlo nášho občianskeho združenia a tým je Vínotéka Pri hájku,” doplnil Bránecký.


.

BM: Kralici