Mesto Senica zriadilo v budove domova sociálnych služieb pre dospelých byt dočasného náhradného bývania. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Tatiana Moravcová.

foto Senica.sk

“Kancelárske priestory v budove domova neboli dostatočne efektívne využívané, preto sme ich opätovne prerobili na bytovú jednotku. Tá bude slúžiť občanom mesta ako útočisko v krízových situáciách,” uviedol primátor mesta Martin Džačovský.

Dispozícia bytu sú dve obývacie izby, kuchyňa, vstupná chodba, kúpeľňa so sociálnym zariadením a bezbariérovým sprchovým kútom a balkón. Mestský byt dočasného náhradného bývania bol kompletne zrekonštruovaný vrátane výmeny okien a podláh, vybavený novým nábytkom a domácimi spotrebičmi.

foto Senica.sk

Celková cena za stavebné práce i spotrebiče predstavuje sumu necelých 15.000 eur. “Rekonštrukcia trvala mesiac, nasledovalo zakúpenie nábytku, postelí a kuchynskej linky. Kapacitne je byt určený na prenocovanie maximálne šiestich ľudí,” doplnila vedúca oddelenia sociálnych vecí, kultúry a športu Renáta Hebnárová.

Novozrekonštruovaný byt dočasného náhradného bývania bude mestu slúžiť ako poskytnutie prvej pomoci občanom v krízových situáciách spôsobených napríklad živelnou pohromou. V takýchto prípadoch bude občanom ponúknutá možnosť ubytovania v tomto byte na nevyhnutný čas. Byt nebude slúžiť na dlhodobé bývanie. “Už v minulosti sme sa stretli so situáciami, keď sme museli riešiť a urýchlene zháňať náhradné bývanie pre našich občanov. Či už išlo o vyhorený byt, uletenú strechu bytovky alebo zaznamenaný neznámy plyn v obytnom dome. Keďže mesto doteraz nedisponovalo takouto bytovou jednotkou, využívali sme napríklad služby hotelov,” informoval primátor.


.
Toto je čítané

Nadácia Volkswagen Slovakia zaplatí obnovu unikátnych historických skleníkov v Prügerke

V bratislavskej Prüger-Wallnerovej záhrade, známej ako Prügerka, sa v pondelok (15.4.) udial…

BM: Ustekana sobota