Obyvatelia Bratislavského kraja môžu aj tento rok rozhodnúť o laureátovi Ceny verejnosti v rámci Ocenenia Bratislavského samosprávneho kraja (BSK). Vyberať môžu spomedzi 32 osobností z oblasti kultúry, športu, vzdelávania, zdravotníctva či sociálnej starostlivosti. Hlasovať elektronicky môžu do 15. júna. TASR o tom informovala hovorkyňa BSK Lucia Forman.

Cenu verejnosti udeľoval kraj prvýkrát v roku 2020, keď o víťazovi rozhodovali obyvatelia hlasovaním. „Oceniť mohli osobnosť, ktorá podľa nich najviac prispela k rozvoju a obohateniu Bratislavského kraja. Prvými laureátmi ceny sa stali manželia Vojtech Potočný a Mária Potočná. Nominovaní boli za dlhoročnú prácu v oblasti vodných športov a prácu s mládežou,“ povedal predseda BSK Juraj Droba.

Podrobnejšie informácie o nominovaných osobnostiach sú zverejnené na webovej stránke kraja. Okrem Ceny verejnosti udeľuje BSK každoročne ocenenia v štyroch kategóriách, a to Výročná cena Samuela Zocha, Pamätný list predsedu BSK, Čestné občianstvo a Historická osobnosť. Ocenenia budú odovzdané počas galavečera 24. júna v priestoroch Vodárenského múzea v Bratislave.

V tomto ročníku udeľovania ocenení bolo nominovaných 54 osobností, z nich krajské zastupiteľstvo schválilo 32. Práve spomedzi nich môžu vyberať obyvatelia kraja v ankete.


.
Toto je čítané

Na Záhorí sú premnožené hlodavce, obce a mestá musia deratizovať

Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) so sídlom v Senici vyzval obce a…

BM: Ustekana sobota