Od spustenia výjazdovej očkovacej služby v Trnavskom samosprávnom kraji (TTSK) koncom apríla bola vakcína podaná viac ako tisícke seniorov. Vyše päť desiatok imobilných obyvateľov dostalo vakcínu priamo v domácnostiach. Informoval o tom predseda TTSK Jozef Viskupič.

foto TTSK

Výjazdovo sa očkuje vo všetkých častiach kraja. Službu využili napríklad obce Biely Kostol a Ružindol v okrese Trnava, Jurová, Trstená na Ostrove, Gabčíkovo, Horný Bar v okrese Dunajská Streda, Dojč pri Senici i Moravany nad Váhom pri Piešťanoch.

„TTSK očkovanie zabezpečuje od februára vo veľkokapacitných očkovacích centrách. Aktuálne ich máme až päť, ďalšie sa nachádzajú v zdravotníckych zariadeniach. Niektorí obyvatelia sa však nemôžu dostať na očkovanie. Rozhodli sme sa preto zriadiť výjazdovú očkovaciu službu a chodiť očkovať priamo do obcí. Som rád, že je o ňu veľký záujem,“ uviedol Viskupič. Cieľom je zvýšiť percento zaočkovanosti. „Záujemcovia sa môžu hlásiť priamo na obecných a mestských úradoch. Imobilných a ťažko chodiacich obyvateľov zapisujú do databázy všeobecní lekári,“ dodal.

Výjazdová očkovacia služba TTSK navštevuje aj obecné, mestské a krajské zariadenia sociálnych služieb. Doteraz išlo napríklad o zariadenia v Okoči v okrese Dunajská Streda a v Zavare pri Trnave, zariadenia mesta Trnava na Ulici Terézie Vansovej a Coburgovej, mestské zariadenie Domum v Piešťanoch, ako aj neverejné zariadenia Comitas v Trnave alebo Karolína v Cíferi. Začiatkom uplynulého týždňa začali preočkovávať druhou dávkou vakcíny od konzorcia Pfizer/BioNTech napríklad v Dennom stacionári Comitas v Trnave.

Informácie o očkovaní v slovenskom aj maďarskom jazyku i mapy očkovacích centier TTSK sú dostupné na webe zdravazupa.sk. Všetky informácie pravidelne aktualizuje aj na sociálnych sieťach.


.

BM: Festival Záhrad