Obyvatelia Malaciek a Záhoria sa budú môcť nechať zaočkovať priamo vo svojom regióne. Od soboty 29. mája sa v zdravotnom stredisku Na brehu 3 (za budovou predajne Billa) otvorí už štvrté očkovacie miesto bratislavskej župy pod gesciou troch tunajších lekárov – MUDr. Jána Bullu, MUDr. Tatiany Spevákovej a MUDr. Petry Kovarovičovej. Za víkend by mohlo zaočkovať okolo 800 ľudí.

ilustračné foto

„Keďže záujem o očkovanie je v Bratislavskom kraji stále najvyšší z celého Slovenska, má vznik ďalších očkovacích miest veľký význam. Prispieva sa tak k rýchlejšiemu zaočkovaniu ľudí a vybudovaniu kolektívnej imunity voči koronavírusu, aby sme sa čím skôr mohli vrátiť k bežnému životu,“ vyjadril sa predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba.

Tento týždeň sa bude očkovať len cez víkend, v sobotu a nedeľu a to vakcínami Comirnaty od výrobcu Pfizer/BioNTech. Každý zaočkovaný dostane anglicko-slovenský doklad o zaočkovanosti s QR kódom. Očkovacie miesto bude zatiaľ k dispozícii nasledovne:

Sobota 29.5. od 8:00 do 18:00 hod.
Nedeľa 30.5. od 8:00 do 18:00 hod.

Od ďalšieho týždňa je pripravené okrem víkendu pracovať štvrtky a piatky popoludní. To už by mali byť k dispozícii dve vakcíny – AstraZeneca a Comirnaty od Pfizer/BioNTech.

V registrácii sa nič nemení. Prihlasovanie sa záujemcov o očkovanie je cez štátny systém Národného centra zdravotníckych informácií. Na stránke bratislavského kraja sa však môžete prihlásiť na očkovanie ako náhradník. Uprednostnení sú  držitelia preukazu ŤZP, chronicky chorí pacienti, darcovia krvi a tehotné ženy. Súčasťou je aj možnosť vybrať si očkovacie miesto.

Do zoznamu náhradníkov sa dá registrovať na webe Bratislavského kraja.

 „Otvorenie nového vakcinačného centra je potvrdením skvelej spolupráce nášho mesta s Bratislavským samosprávnym krajom. Som rád, že za jeho vytvorením stoja lekári z nášho regiónu. Ide už o druhé vakcinačné centrum v Malackách, to prvé je už od februára etablované v nemocnici. Verím, že obe prispejú k nášmu spoločnému boju proti koronavírusu, aby sme už čoskoro mohli znovu viesť normálne životy,“ uzavrel Juraj Říha, primátor Malaciek.


.
Toto je čítané

BSK: Dvanásty ročník súťaže Vráťme knihy do škôl spoznal víťazov

Dvanásty ročník celoslovenskej súťaže Vráťme knihy do škôl, zameranej na podporu čítania…

3D filamenty 2023