V treťom týždni asistovaného sčítania bolo v Trnavskom kraji spolu sčítaných 90,5 percenta obyvateľov. Od začiatku asistovaného sčítania 3. mája sa v regiónoch kraja sčítalo 12.064 ľudí. Informovala o tom hovorkyňa pre Sčítanie osôb, domov a bytov 2021 Jasmína Stauder.

„V Trnavskom kraji je zriadených 282 kontaktných miest. Obyvateľom je k dispozícii 334 stacionárnych asistentov a k záujemcom domov je pripravených prísť 485 mobilných asistentov,“ uviedla Stauder.

Trnavský kraj patril k úspešným v online sčítaní. K 31. marcu evidoval 88,5 percenta online sčítaných.

Štatistický úrad SR naďalej vyzýva obyvateľov, aby pomohli svojej obci alebo mestu a zúčastnili sa na asistovanom sčítaní. Obyvatelia môžu do 13. júna navštíviť kontaktné miesto vo svojej obci, alebo si  objednať k sebe domov mobilného asistenta na čísle call centra  02/20924919, alebo zavolať na obec. „Osobitne zdôrazňujeme, že asistované sčítanie má využiť každý obyvateľ SR, ktorý si nesplnil svoju povinnosť sčítať sa v čase online samosčítania a  môže tak urobiť na ktoromkoľvek kontaktnom mieste v ktorejkoľvek obci SR, bez ohľadu na obec jeho trvalého pobytu. Môže taktiež využiť asistenciu mobilného asistenta na mieste ním zvolenom – v ktorejkoľvek obci, bez ohľadu na obec jeho trvalého pobytu,“ doplnila hovorkyňa.


.
Toto je čítané

V Senici vyhodnotili 39. ročník výtvarnej súťaže Vesmír očami detí

Vo štvrtok (18.4.) sa v priestoroch Záhorského osvetového strediska v Senici konalo…

BM Salon EV