Slovenská správa ciest (SSC) začne rekonštrukciu hlavného ťahu mestom Senica. Ide o úsek cesty prvej triedy I/51 v dĺžke približne 2,5 kilometra od kruhovej križovatky smerom na Trnavu po kruhovú križovatku smerom na Holíč. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Tatiana Moravcová.

ilustračné foto

Pôjde o frézovanie podkladu a položenie novej asfaltovej vrstvy. “Po podpísaní zmluvy predpokladáme realizáciu stavebných prác od piatka 18. júna do nedele 8. augusta. Dopravné obmedzenia sa aktuálne konkretizujú v spolupráci s Policajným zborom Slovenskej republiky,” uviedol hovorca SSC Martin Guzi.

Opravu cesty bude zhotoviteľ realizovať po 200 až 250-metrových úsekoch, aby nedošlo k úplnému ochromeniu dopravy v meste. “Aj tak treba počítať so zdržaním, sledovať a rešpektovať dočasné dopravné značenia a obchádzky. Práce začnú za kruhovým objazdom, ktorý je smerom na Trnavu,” informoval Ján Miháľ z mestského úradu.

V čase rekonštrukcie bude cez mesto úplne odklonená nákladná doprava. “Smer Trnava – Kúty bude odklonený z kruhovej križovatky pri Alcheme na komunikáciu Kaplinské pole cez križovatku s Kasárenskou ulicou, ďalej po Kasárenskej ulici a na napojenie na križovatku so Železničnou ulicou do Čáčova a späť v opačnom poradí,” uviedla Moravcová.

Ako doplnila, smer Trnava – Holíč bude odklonený z kruhovej križovatky pri Alcheme na komunikáciu Kaplinské pole po križovatku s Priemyselnou ulicou. “Ďalej po ulici Priemyselná ku križovatke s Hviezdoslavovou, cez celú Hviezdoslavovu ulicu po svetelnú križovatku na Námestí oslobodenia a späť v opačnom poradí,” doplnila hovorkyňa mesta.

Súčasťou rekonštrukcie bude aj oprava kruhového objazdu, ktorý je v meste smerom na Holíč. “Ten bude úplne uzavretý od piatka do nedele (9. až 11. 7.) a Obchodná ulica nebude v tomto čase prístupná pre všetku automobilovú dopravu. V uvádzanom čase bude obchádzka pre prichádzajúcich do Senice zo smeru od Holíča nasmerovaná cez Kunov a Sobotište respektíve cez Rovensko,” uviedla Moravcová. Ako doplnila, prístup k autobusovým zastávkam na rekonštruovanej ceste bude umožnený a nebude potrebné riešiť ich dočasné preloženie.


.
Toto je čítané

Skalica získala dotáciu takmer 1,5 milióna eur na revitalizáciu lesoparku Hájek

V Skalici zrevitalizujú lesopark Hájek aj Mestská búdu. Zámer na tieto projekty…

BM: Ustekana sobota