Policajti obvodného oddelenia Policajného zboru Malacky včera (16.06.2021) v čase krátko pred 21:00 v rámci svojej bežnej hliadkovej činnosti spozorovali na Záhoráckej ulici v Malackách vodiča osobného motorového vozidla zn. Alfa Romeo. O tomto vozidle mala službukonajúca hliadka vedomosť, že ho užíva osoba, ktorá má udelený platný zákaz činnosti viesť všetky vozidlá.

Z uvedeného dôvodu sa ho rozhodla skontrolovať. Predpísaným spôsobom použila výstražné svetelné a zvukové znamenia. Vodič však na policajnú výzvu nereagoval, naopak s vozidlom začal zrýchľovať. Pokračoval na Bernolákovu ulicu a následne na ulicu Cesta Mládeže, kde šialenou jazdou ohrozoval všetkých účastníkov cestnej premávky.
Službukonajúci policajti ho niekoľkokrát aj prostredníctvom megafónu vyzvali, aby ukončil svoju jazdu. Vodič, aj napriek tejto skutočnosti, mal vyše 200 – kilometrovou rýchlosťou pokračovať v smere na obec Veľké Leváre. Pri tak vysokej rýchlosti mal navyše vytláčať ostatné vozidlá z jazdného pruhu. Policajné prenasledovanie pokračovalo aj potom, čo sa vodič vrútil do obce Malé Leváre. Ten si to namieril ku jednému z rodinných domov, kde sa mali nachádzať osoby, ktoré sa snažili hliadke PZ znemožniť prenasledovanie vozidla zn. Alfa Romeo, a to tak, že sa stavali do jazdnej dráhy policajného auta. Dokonca, jedna z týchto osôb mala doposiaľ nezisteným predmetom, pravdepobne kameňom, rozbiť sklenenú výplň okna na policajnom vozidle, pričom tento predmet mal zasiahnuť službukonajúceho policajta do oblasti hlavy. Ani toto zranenie však nášho policajta neodradilo v ďalšom prenasledovaní.
V tom čase sa na miesto dostavili aj ďalšie policajné posily. Muž nakoniec svoju jazdu ukončil pred jedným z rodinných domov, kde bol hliadkou PZ obmedzený na osobnej slobode. V zmysle zákona boli voči vodičovi, ako aj voči osobe, ktorá sa snažila zabrániť policajnému prenasledovaniu, použité donucovacie prostriedky, nakoľko obidvaja muži kládli aktívny odpor a vulgárne nadávali príslušníkom PZ.
Na miesto sa dostavila aj pracovníci RZP, ktorí nášho zraneného kolegu ošetrili a odporučili mu postúpiť ďalšie lekárske ošetrenie v nemocnici.
Vodič bol následne eskortovaný do jednej z bratislavských nemocníc, kde sa mal podrobiť odberu krvi na zistenie prítomnosti omamných a psychotropných látok v jeho tele, nakoľko na mieste dychovú skúšku odmietal.
V tejto súvislosti začal vyšetrovateľ PZ trestné stíhanie pre trestný čin útoku na verejného činiteľa a taktiež poverený príslušník PZ začal trestné stíhanie pre trestný čin marenia úradného rozhodnutia v súbehu s trestným činom ohrozovania pod vplyvom návykovej látky.
Informuje polícia na svojom facebookovom profile.

.
Toto je čítané

Medzi Stupavou a Lozornom zrazilo auto tancujúceho chodca

Medzi Stupavou a Lozornom došlo v stredu (24. 4.) večer k zrážke…

BM Salon EV