Malacké kúpalisko sa dostalo do vysielania televízie TA3. Reportáž sa venovala prípravám na blížiacu sa letnú sezónu. Ako pre televíziu povedal riaditeľ AD HOC Malacky Dušan Rusňák, venovali sa najmä odstraňovaniu havarijných stavov a všetko pripravujú na otvorenie kúpaliska.

Kúpaliská či aquaparky musia pred otvorením prejsť nevyhnutnou hygienickou kontrolou vody. Okrem toho sa musia dodržiavať tieto opatrenia: maximálny počet ľudí 50 % z bežnej kapacity, návštevníci budú povinní vykonať dôkladnú dezinfekciu rúk, nebudú k dispozícii pitné fontánky a prevádzkovateľ bude povinný častejšie upratovať. „Naše kúpalisko má okamžitú kapacitu 800 návštevníkov, celodennú kapacitu 1 200. Čiže ak hovoríme o päťdesiatich percentách povolenej kapacity, dá sa to prežiť, ale, samozrejme, radi by sme fungovali bez obmedzení,“ priznal pre TA3 D. Rusňák.

Okrem plaveckého a detského bazéna si prídu na svoje aj milovníci volejbalu či minigolfu. V prípade zlého počasia je k dispozícii krytá plaváreň v športovej hale Malina. „Viac dezinfikujeme. Používame chlórové prípravky, ktoré si vyrábame sami pomocou nového chlorinátoru. Viac čistíme podlahu. Intenzívne čistíme šatne aj okolie bazénov,“ povedal správca krytej plavárne a letného kúpaliska Bronislav Beránek.

Lockdown využili na vynovenie priestorov v Maline – plaváreň má nové šatňové skrinky, nové turnikety a elektronické ovládanie šatne (napr. otváranie a zatváranie skriniek „hodinkami“).

Text: -pa- s využitím reportáže TA3, foto: S. Osuský

 


.
Toto je čítané

V malackom kine odznejú piesne The Beatles

V rámci 59. ročníka Malackej hudobnej jari vystúpi v utorok 23. apríla…

BM: Ustekana sobota