Národná dialničná spoločnosť (NDS) začala opravovať diaľničný most nad traťou ŽSR v  bratislavskom Lamači. Pre kolabujúcu dopravu si predseda hospodárskeho výboru parlamentu Peter Kremský predvolá riaditeľa NDS vysvetlovať celú situáciu.

Foto: ndsas.sk

Celá doprava na diaľnici bude počas II. etapy opravy mosta (od 14.6. do 6.9.) presmerovaná do ľavého jazdného pásu, v ktorom zostanú zachované dva jazdné pruhy v smere do Brna. Premávka v smere do Bratislavy je vedená v jednom jazdnom pruhu. Informuje na svojom webe NDS.

“Doprava na diaľnici D2 medzi Stupavou a Bratislavou aj dnes kolabuje. Opravuje sa tam most, takže doprava je vedená po druhej strane a zúžená. Toto sú presne tie opravy, ktoré v Japonsku robia za jednu noc alebo za jeden víkend, lebo vedia, že inak by doprava skolabovala. U nás tiež kolabuje, ale opravu budú robiť 3 mesiace.” napísal v utorok (22.6.) na svoj Facebookový profil poslanec a predseda Výbor pre hospodárske záležitosti Peter Kremský.

Podľa jeho statusu si vraj neurobili sani tú námahu, aby ju začali robiť až po skončení školského roka. Pokojne rannú dopravu do Bratislavy hodia do jedného pruhu. Zápcha na dve hodiny. Pretože D2 nie je len taký obyčajný vjazd do Bratislavy. Je to tranzitná diaľnica z Nemecka a Česka smerom na západné Slovensko, ale aj do Maďarska, Rumunska a na Balkán.

“Napriek tomu si Národná diaľničná spoločnosť neurobila ani tú námahu, aby na zúženom úseku nastavila variabilnú prevádzku, teda ráno dva pruhy do Bratislavy, poobede dva pruhy z Bratislavy. Kto im vlastne takúto hrôzu na ceste povolil? Je to vôbec možné, aby sa štátna spoločnosť nezamyslela nad riešením, ktoré bude optimálne? Okrem toho, že to občanom strpčuje život, to začína robiť veľké problémy aj priemyslu, napríklad dovozu súčiastok do Volkswagenu.” píše Kremský vo svojom statuse.

Situáciu ide okamžite riešiť a predvolám si šéfa Národnej diaľničnej spoločnosti na Výbor pre hospodárske záležitosti. “Toto musíme okamžite riešiť!” dodáva Kremský.


.
Toto je čítané

Seničania podpisujú petíciu proti prevádzke na spracovanie plastového odpadu

Petíciu proti podnikateľskému zámeru spoločnosti SETECO, s. r. o. vybudovať v Senici…

BM: Ustekana sobota