Počas prvej júlovej soboty (3. 7. 2021) štartuje svoju piatu sezónu letný vlak Záhoráčik. Premávať bude v letnej turistickej sezóne každý víkend a počas sviatkov trikrát denne.

Východiskovou stanicou bude Bratislava hl. st. a konečnou zastávkou Plavecké Podhradie. Vlak je vybavený aj špeciálnym cyklovozňom a prevádzkovať ho bude Železničná spoločnosť Slovenska (ZSSK). Projekt financuje Ministerstvo dopravy SR.

„Teším sa, že Ministerstvo dopravy SR spoločne so Železničnou spoločnosťou Slovenska sa rozhodli projekt financovať. Turistický cyklovláčik je skvelý príklad, ako naštartovať cestovný ruch v kraji. Ja sám som sa ním previezol už viackrát. Cesta je veľmi príjemná, vychutnáte si panorámy Záhoria a máte veľa možností na výlety. Špeciálny vozeň odvezie aj vaše bicykle. Ak sa doveziete až do Plaveckého Podhradia, môžete si výjsť na hrad aj známu rozhľadňu na Vápennej,“ povedal bratislavský župan Juraj Droba.

Okrem Plaveckého Podhradia si môžete prejsť aj Náučný chodník Plavecký kras, ktorý patrí medzi najkrajšie náučné chodníky na Slovensku. Turisticky lákavý je aj výhľad na panorámu Malých Karpát a Záhorskú nížinu z vrchu Vysoká, na ktorú sa dostanete z obce Kuchyňa. Kuchyňa je zároveň aj ideálnym štartovacím bodom pre cyklovýlety na Zochovu chatu alebo rozhľadňu Veľká Homoľa.


.
Toto je čítané

V Hlbokom si pripomenú Aničku Jurkovičovú Hurbanovú divadelnou hrou Nebola som len herečka

V tomto roku si pripomíname 200. výročie narodenia Aničky Jurkovičovej Hurbanovej, považovanej…

Lakovanie a Pieskovanie