Novú cyklotrasu medzi obcami Veľké Leváre a Malé Leváre otvorili v stredu (23.6.)

Cyklodoprava je zdravá, ekologická a je to výborná alternatíva k preplneným cestám. Aby však čo najviac ľudí presadlo na bicykel, potrebujeme mať bezpečné a pohodlné cyklotrasy. Nová cyklotrasa medzi obcami Veľké a Malé Leváre spojí železničnú stanicu a autobusové zastávky.

Zľava starosta Veľkých Levárov Richard Nimsch, starosta Malých Levárov Adrian Pernecký, župný poslanec Peter Tydlitát, župan Juraj Droba a vicežupanka pre dopravu Alžbeta Ožvaldová

“Okrem skvelej spolupráce spája oddnes tieto obce aj nová cyklotrasa. Spoločne s vicežupankou Alžbetou Ožvaldovou a starostami Richardom Nimschom a Adrianom Perneckým sme dnes otvorili 3,3 km dlhý úsek. Trasa je nielen pekná, ale aj potrebná, pretože bude slúžiť deťom aj pracujúcim na presun k vlakovej stanici vo Veľkých Levároch. Preto sme si dali mimoriadne záležať na bezpečnosti a celá cyklotrasa je osvetlená. Projekt bude pokračovať budovaním moderného prestupného terminálu. Takto si predstavujem budúcnosť dopravy v kraji – kvalitná železničná doprava a poprepájané cyklotrasy. A špeciálne na Záhorí máme rozpracovaných cykloprojektov viac. Držím palce všetkým šikovným starostom, župa im bude s radosťou partnerom,” povedal na otvorení cyklotrasy župan Juraj Droba.

Cykloprojektov BSK na Záhorí je viac:

  • cyklomost medzi obcami Vysoká pri Morave a Marchegg
  • cyklotrasa v Malackách je pred realizáciou
  • v Malackách sa chystá aj ďalšia na trase Pezinská – Priemyselný park
  • pripravujú sa cykloprojekty Lozorno – Stupava, Marianka – Záhorská Bystrica a Malacky – Rohožník

.

BM: Kralici