V útulnom areáli Spoločenského domu Kunov sa 24. júla uskutoční v poradí dvanásty ročník obľúbeného multikultúrneho festivalu Fest Fiesta.

Po minuloročnej nedobrovoľnej prestávke sa jednodňový festival Fest Fiesta vracia na kunovskú pôdu. Návštevníkom tradične ponúkne najmä kopec hudby, ale aj divadlo, literatúru či športové vyžitie. Tento rok chce viac ako inokedy podujatím osláviť radosť z umenia a podporiť lokálnych i cezpoľných umelcov.

Na pódiu sa vystrieda viacero kapiel rôznych žánrov a chutí. Vôbec po prvýkrát sa v Senici predstaví legenda rapovej scény Modré Hory, ktoré prídu v špeciálnej koncertnej zostave pod názvom Modré Hory Akustik. Beneho, Lyrika a Rolanda Kánika na pódiu doplnia hostia Michal Šelep (basa) a Ľuboš “Ežo” Ambrozai (bicie), čo zaručí ešte nadupanejší zážitok.

Svoju premiéru bude mať prešovská kapela Papyllon. V zložení gitary, klávesy, bicie vám predvedú pestrú paletu svojich pesničiek od skladby s bondovským nádychom Never Felt so Pure až po tanečné kúsky Forever a What About Tonight.

Domácu scénu zastúpia Šaldo Band a Tusté Baletky. Šalík s partiou zahrajú staré známe šlágre a možno aj nejaké nové šaldoviny. Baletky, ktoré ukončia program na hlavnom pódiu, rozšíria koncertný set o krst svojho nového albumu, Café Hipsteryon.

Svoj vôbec druhý koncert odohrá v Kunove začínajúca kapela Džez a Hrúza tvorená bratmi Kopeckými, Milanom (slovo) a Ondrejom (hudba, gitara), ktorých na base doplní Andrej Škrinár, a na bicích Stanislav “Kengi” Zríni. Hudobný program po polnoci zaklincuje so svojím setom DJ Ristretko.

Novinkou tohto ročníka budú literárne čítania pod lipou, ktoré budú venované úspešnej spisovateľke, rodáčke zo Senice a viacnásobnej finalistke Ceny Anasoft litera, Michaele Rosovej. Festival nezabúda ani na najmenších návštevníkov. Úvodom deti roztancuje pesničkár Miro Jilo. Tešiť sa môžu aj na edukačné divadelné predstavenie v prevedení Rádu Červených nosov. Športovci by si už mali chystať rakety na tradičný pingpongový turnaj, ktorého víťaz si domov odnesie slávny (zaváraninový) pohár.

Festival sa uskutoční za podpory Mesta Senica, Trnavského samosprávneho kraja a Hudobného fondu.


.
Toto je čítané

Ochotníci z Gbiel sa odprezentujú na súťažnej prehliadke v Trnave

V Trnave sa od piatka do nedele (22. 4.) koná súťažná prehliadka…

BM: Ustekana sobota