Lodenica na Kunovskej priehrade pri Senici prešla pred novou letnou sezónou kompletnou rekonštrukciou a od soboty (26. 6.) je otvorená pre verejnosť. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Senica Tatiana Moravcová.

“Rekreačnú oblasť Kunovskej priehrady spravuje mestská spoločnosť Rekreačné služby mesta Senica a okrem štandardnej údržby areálu, ako kosenie, upratovanie a maľovanie sa pustila aj do väčších investícií. Generálkou prešlo detské ihrisko pri pláži, na ktorom boli pre zvýšenie bezpečnosti detí obnovené dopadové plochy,” uviedla Moravcová.

Ako doplnila, vizuálne najvýraznejšou zmenou prešla lodenica s požičovňou vodných atrakcií. Kompletne bolo zrenovované mólo, ktoré je prístaviskom vodných bicyklov, kajakov, lodiek a plávajúcich ležadiel. K dispozícii sú dvojmiestne a štvormiestne vodné bicykle, ako aj bicykle so šmykľavkou. Okrem toho je možné si zapožičať paddleboardy. K všetkým zapožičaným atrakciám sa automaticky poskytujú záchranné vesty.

Renováciou prešiel aj športový areál pri lodenici. “Ten dostal nové oplotenie a vstup do jeho priestorov bude umožnený len cez lodenicu. Zahrať si minigolf bude možné na obnovenom minigolfovom ihrisku či stolný tenis na novom exteriérovom pingpongovom stole,” informovala hovorkyňa.

Všetky vodné atrakcie budú prístupné počas otváracích hodín požičovne v čase od 9:00 do 20:00. Otvorením letnej sezóny budú k dispozícii aj prezliekárne, sprchy a sociálne zariadenia.

Ďalšou tohtoročnou novinkou na Kunovskej priehrade bude nízke lanové centrum s obrovským mraveniskom. “Takmer 50-metrová sústava lanových prekážok s rôznou náročnosťou bude deťom k dispozícii začiatkom prázdnin. Atrakcia vznikla vďaka členstvu mesta v Oblastnej organizácii cestovného ruchu Záhorie. Tá zároveň zakúpi na priehradu automatický externý defibrilátor, ktorý bude umiestnený v Chate nad plážou,” informovala Moravcová.


.
Toto je čítané

V Kútoch sa zrazil 69-ročný cyklista s autobusom

Zranenia, ktoré si vyžiadali vrtuľníkový prevoz do bratislavskej nemocnice utrpel v utorok…

BM: Ustekana sobota