Workshop je určený pre všetky deti, ktoré chcú pozerať na svet iným, divadelným  pohľadom. Menšie deti (3-5 ročné) v prítomnosti rodičov, staršie aj samostatne…. vítaní sú aj teenageri, dospelí…. skrátka ktokoľvek, kto miluje divadlo.

streda 7.7. o 16:00 – 19:00
Detský herecký workshop – Čaro oživeného materiálu
Ihrisko nad lodenicou – Kunovská priehrada

  • objavíte čaro oživených predmetov, „zahráte sa“ s nimi, budete medzi nimi vytvárať vzťahy…
  • oprášite si schopnosť improvizácie
  • dozviete sa, ako si jednoduchým oživením predmetov z domácnosti, školy, či oblečenia vytvoríte kúzelný svet fantázie plný nekonečných príbehov a hier

Čo vás čaká?
V 2-3 hodinovom bloku sa s deťmi cez hry zoznámime. Následne si ukážeme, ako pozerať na rôzne materiály a predmety, budeme skúšať čo nám ponúkajú v rámci divadelného hrania, zahráme si krátke etudky. Deti sa dozvedia aj základy bábkohereckého hrania, dostanú tipy a nápady ? A odnesú si množstvo dobrej nálady a diplom na pamiatku.

Kto som:
Kika Letková – vyštudovaná pedagogička a bábkoherečka s 16 ročnou bábkohereckou praxou a 6 ročnou pedagogickou praxou ? Od roku 2005 mám svoje Divadlo MaKiLe a menšie deti ma môžu poznať aj ako Lienku Kikilienku z mojich predstavení, alebo Žabku Gabku zo Spievankova. Milujem divadlo v akejkoľvek forme, pričom alternatívne formy, kam radím bábkové formy i divadlo s predmetmi, ma fascinujú najviac. A deti – čím dlhšie pracujem s deťmi, tým viac som z nich “ohúrená”, z tej obrovskej slobody, fantázie a originality, ktorou disponujú.

 

Organizátor: Element Senica v spolupráci Mesto Senica, Mestské kultúrne stredisko Senica (Projekt podporený z Fondu pro Senica)


.
Toto je čítané

Festival Fest Zdravo v Jánoch prinesie sériu prednášok a rozhovorov o zdravom životnom štýle

Festival zdravého životného štýlu Fest Zdravo v Malom parku pri zdravotnom stredisku…

BM: Ustekana sobota