Aktualizované (6.7. o 19:30): Režim protiepidemických opatrení na hraniciach pri vstupe na územie Slovenskej republiky sa bude od 5. júla 2021 riadiť novým Alert systémom pre prijímanie protiepidemických opatrení na vnútorných a vonkajších hraniciach Slovenskej republiky, schváleným uznesením vlády Slovenskej republiky č. 386/2021 z 30. júna 2021.

Aktualizované (6.7.) o 19:30 | Policajti umožňujú prechod cez HP Brodské – Lanžhot osobám, ktoré poskytovali a naďalej poskytujú pomoc pri odstraňovaní následkov prírodnej katastrofy v postihnutej oblasti v Českej republike. Pre ostatné osoby zostáva HP zatvorený.


Protest hraničný priechod Brodské (5.7.) Foto: Bre R Stik (Facebook)

Aktualizované (6.7.) o 14:55 | “Dnes, v dopoludňajších hodinách, došlo k otvoreniu hraničného priechodu Brodské – Lanžhot z dôvodu, že aj keď ide o menší HP, využívajú ho najmä osoby pri poskytovaní pomoci v Českej republike. HP zostáva zatiaľ otvorený. Zároveň upozorňujeme, že pri návrate na Slovensko sú v platnosti prijaté opatrenia, podľa ktorých sa osoby musia pri vstupe na územie SR preukázať negatívnym testom, resp. potvrdením o očkovaní, alebo sa na osobu musí vzťahovať jedna zo stanovených výnimiek. V opačnom prípade musí ísť osoba do karantény,” informovala Záhorí.sk  policajná hovorkyňa Zlatica Antalová.


Pôvodná správa z 5.7.:

Od pondelka 5. júla 2021, bude Slovenská republika v II. fáze, kedy budú zavedené intenzívne kontroly dodržiavania povinností osôb vstupujúcich na územie Slovenskej republiky cez jej vnútorné a vonkajšie hranice, vrátane letísk. Kontroly sa budú vykonávať taktiež vo vytypovaných vlakoch a na vlakových staniciach. Výnimku z kontrol bude mať nákladná doprava.

Niektoré malé, menej dôležité miesta, na prekračovanie vnútorných hraníc sa uzavrú. Takýmto miestom je priechod Brodské – Lanžhot (III.trieda) a Skalica – Sudoměřice (III.trieda).

 

Otvorené ostávajú hraničné priechody:

  • Moravský Svätý Ján – Hohenau (III. cestný)
  • Záhorská Ves – Angern (III. cestný – kompa)
  • Skalica – Sudoměřice (nová cesta – II. cestný)
  • Holíč – Hodonín (II. cestný)
  • Brodské – Břeclav diaľnica (I. cestný)

 

  • Kúty – Lanžhot (I. železničný)
  • Skalica – Sudoměřice (III. železničný)
  • Holíč – Hodonín (III. železničný)

 

  • Skalica prístavisko – Hodonín prístavisko (III. riečny)
  • Skalica prístavisko – Rohatec prístavisko (III. riečny)
  • Skalica prístavisko – Sudoměřice (Výklopník) (III. riečny)

 

Príslušníci Policajného zboru budú pri zdravotno-bezpečnostných kontrolách preverovať splnenie povinnosti registrácie na webe e-hranica, ako aj preukázanie splnenia podmienok na uplatnenie výnimky z karanténnych povinností. (PDF, 441 kB)

“Z dôvodu zabezpečenia plynulosti premávky žiadame občanov, aby si pred príchodom na miesta kontroly pripravili všetky potrebné doklady, potvrdenia alebo mobilné zariadenia s digitálnymi formami potvrdení.” informuje polícia.

Policajný zbor je pripravený vykonávať kontrolu digitálnych COVID preukazov EÚ prostredníctvom mobilných čítacích zariadení. Policajný zbor bude vykonávať kontroly na vnútorných hraniciach s podporou príslušníkov Ozbrojených síl Slovenskej republiky a v prípade potreby i s podporou Finančnej správy.

O opatreniach účinných od 9.7.2021 budeme včas informovať.


.

BM: Ustekana sobota