Na štvrtok (8.7.) vydal Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) výstrahy druhého stupňa vo všetkých troch okresoch na Záhorí.

Na Záhorí sa miestami očakáva dosahovanie maximálnej teploty vzduchu 35 – 36 °C. Najvyššie teploty sa očakávajú popoludní (14:00 – 18:00).

Vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov. Uvedená teplota vzduchu je v danej ročnej dobe a oblasti zriedkavá a pravdepodobnosť poškodenia zdravia nadmerným zaťažením organizmu u niektorých osôb je vysoká.

Nezabúdajte na pitný režim. Dospelý človek by mal denne vypiť viac ako 2 litre vody. Odporúča sa piť nesladené a nesýtené nápoje, najlepšie čistú vodu a vyhýbať sa alkoholu a energetickým nápojom. Hneď z rána vyvetrajte dom/byt a zatemnite okná roletami a žalúziami, aby ste zabránili prenikaniu slnečných lúčov. Počas horúčav sa musia mať na pozore hlavne deti, starší a chorí ľudia –  nevykonávajte namáhavé telesné aktivity.

„Polícia apeluje na vodičov, aby jazdili s ohľadom na horúce dni, nezabúdali na pitný režim a pri prekonávaní dlhších vzdialeností treba pamätať na častejšie prestávky,“ informovala Záhorí.sk policajná hovorkyňa Martina Kredatusová.


.

BM: Ustekana sobota