Od štvrtka (8.7.) do nedele (11.7.) boli na Záhorí hlásené viaceré požiare. Medzi obcami Záhorská Ves a Vysoká pri Morave horelo pole, v obci Gajary horelo obilie na poli i blízky les, v Moravskom Svätom Jáne trávnatý porast v obci a v Borskom Mikuláši v areáli poľnohospodárskeho družstva včelí úľ.

Záhorská Ves – Vysoká pri Morave

Hasiči vo štvrtok (8.7.) od poobedia zasahovali pri požiari poľa medzi Záhorskou Vsou a Vysokou pri Morave. Podarilo sa im ho lokalizovať a zlikvidovať.

“Vo štvrtok, krátko pred štvrtou hodinou bol nahlásený požiar poľa medzi obcami Záhorská Ves a Vysoká pri Morave. Po príjazde hasičskej jednotky bolo zistené, že ide o požiar poľa,” uviedlo operačné stredisko.

Na mieste zasahovalo 12 príslušníkov HaZZ s piatimi kusmi techniky, ale aj 31 dobrovoľných hasičov s deviatimi kusmi techniky.

Gajary

V sobotu (10.7.) takmer 60 profesionálnych i dobrovoľných hasičov zasahovalo pri požiari v obci Gajary. Požiar zachvátil obilie na poli, pričom plamene sa rozšírili do blízkeho lesa.

Požiar zasiahol plochu o rozlohe cca 300 x 300 metrov, podarilo sa ho lokalizovať, zamedziť jeho ďalšiemu šíreniu a následne zlikvidovať.

Na mieste zasahovali profesionáli z Malaciek, zo Záchrannej brigády HaZZ v Malackách a z HaZÚ a dobrovoľní hasiči z obcí Moravský Svätý Ján, Gajary, Láb, Vysoká pri Morave, Záhorská Ves, Zohor, Lozorno a Plavecký Štvrtok.

Moravský Svätý Ján

Na tiesňovú linku bol v sobotu (10.7.) hlásený požiar suchého porastu na viacerých miestach pri železničnej trati v obci Moravský Svätý Ján.

Na likvidácií požiaru sa podieľali príslušníci z hasičskej stanice Kúty a členovia dobrovoľných hasičských zborov obcí Moravský Svätý Ján, Sekule, Veľké Leváre, Závod, Borský Svätý Jur. Na uhasenie požiaru bolo použitých spolu sedem vysokotlakových prúdov. Počas celého zásahu bolo odpojené trakčné vedenie v oboch jazdných smerov železničnej trate.

Borský Mikuláš

V nedeľu (11.7.) o 23-tej hodine bol ohlásený požiar v areáli poľnohospodárskeho družstva v Borskom Mikuláši.

Na miesto udalosti bola vyslaná hasičská jednotka zo Senice s dvomi hasičskými cisternami a štyrmi príslušníkmi a tiež dobrovoľný hasičský zbor obce Borský Mikuláš. Po vykonanom prieskume hasičov bolo zistené, že plamene zachvátili drevenú stavbu včelieho úľa a okolitý porast. Na lokalizáciu a následnú likvidáciu požiaru boli použité dva vysokotlakové prúdy.

Počas hasiacich prác zasahujúci príslušníci vykonávali súčasne i rozoberanie vnútra včelieho úľa na dôkladnú likvidáciu požiaru. Pri záverečnom prieskume, ktorý bol vykonaný prostredníctvom termokamery, bolo zistené, že požiar sa hasičom podarilo zlikvidovať po jednej hodine rannej. Pri udalosti neprišlo k žiadnemu zraneniu. Predbežná škoda, ktorá vznikla majiteľovi, bola vyčíslená na hodnotu 3 000 eur. Príčina vzniku požiaru je v štádiu vyšetrovania.


.
Toto je čítané

V Senici vyhodnotili 39. ročník výtvarnej súťaže Vesmír očami detí

Vo štvrtok (18.4.) sa v priestoroch Záhorského osvetového strediska v Senici konalo…

BM: Ustekana sobota