Futbalisti FC Malacky majú za sebou relatívne úspešnú sezónu v III. lige. Skončili na 5. mieste, do celoštátnej II. najvyššej súťaže sa prebojoval ich lokálny rival FC Rohožník. O budúcej sezóne, hráčskom kádri a vízii klubu sme sa porozprávali s trénerom Branislavom Juhasom.

V skrátenej sezóne ste skončili na 5. mieste. Spokojnosť?

Naším cieľom bolo skončiť do 3. miesta, čo sme nesplnili. Prišli sme o top trojku posledným zápasom v Rači, kde sme dohrávali s malým počtom hráčov z dôvodov zranení. Keďže bola sezóna ovplyvnená koronavírusom a skrátená, tak sme nešli vyslovene po výsledku, ale dali sme prednosť hráčom, s ktorými budeme počítať aj v budúcej sezóne. V tomto smere sme spokojní.

V posledných stretnutiach tvorili podstatnú časť tímu hráči zo Senice. Bude pokračovať spolupráca medzi klubmi aj v budúcom ročníku?

Nastupovali za nás štyria dorastenci a jeden hráč áčka. Andrej Rampáček zostáva u nás, s ním sme sa už dohodli. Jeden zo Seničanov ide do Galanty a bratia Buchelovci majú zmluvy so Senicou, sú tam aj na letnej príprave, čiže keď nebudú mať zápasové vyťaženie, môžeme s nimi počítať.

Tomáš Rišo z Rohožníka bol v dohrávaných zápasoch na hosťovaní, ako sa vám pozdávali jeho výkony? Budeme ho vidieť hrať za Malacky aj v budúcej sezóne?

Tomáš je stále hráčom Rohožníka, ale keďže nedostával priestor, zobrali sme ho na hosťovanie a celkom slušne sa u nás rozohral. Máme záujem o to, aby s nami pokračoval, on by takisto rád zostal. Rohožník s tým nemá problém, čiže určite sa dohodneme. Tento krok tiež potvrdzuje cestu, ktorou sme sa ako klub vybrali. Chceme hrať s Malačanmi a s hráčmi, ktorí s futbalom v Malackách začínali.

Čiže zahraničné posily nateraz netreba očakávať?

Budeme sa snažiť hrať s domácimi hráčmi, prípadne ak bude naozaj núdza o niektorý post, tak by sme vzali skôr Slováka, pretože pri takom hráčovi by nebola starosť s ubytovaním, stravou či cestovaním v období pandémie. Ponuky legionárov od agentov stále máme, ale so zahraničnými hráčmi je to predsa len viac komplikované.

Do II. ligy postúpil FC Rohožník, prekvapivo nie Inter Bratislava. Začali ste aj vy uvažovať, že by celoslovenská súťaž mohla byť realitou aj v Malackách?

Dlhodobým plánom klubu je dostať sa vyššie, teda do II. ligy. Je však potrebné splniť viacero podmienok. Potrebujeme napríklad vyhovujúci štadión. Máme však prísľub dotácií od mesta aj ministerstva, takže na technickom zázemí sa intenzívne pracuje. A my ako tréneri pracujeme na tom, aby sme pripravili taký káder, ktorý sa o II. ligu pobije v horizonte troch rokov. Uvidíme, či to bude už v budúcej sezóne. Skôr si myslím, že nie. Chceme sa tam dostať so svojimi hráčmi a tak, aby to bolo udržateľné, nielen na jednu sezónu. A taktiež po prípadnom postupe nevymeníme väčšinu hráčov, v II. lige budú hrať tí, ktorí si účasť vybojovali.

 

Miroslav Binčík


.
Toto je čítané

Futbal 6. liga: Smútok v Rybkách zmiernila výhra nad Starou Turou

V VI. lige Západ pokračoval na diaľku súboj lídra Spartaka Stráže s…

BM: Ustekana sobota