V Piešťanoch sa odohralo 2. kolo ligy v parastolnom tenise. Medzi vozičkármi sa v konkurencii 14 hráčov na prvých štyroch miestach umiestnili tí istí hráči ako v prvom kole, len v opačnom poradí. Zvíťazil Boris Trávníček pred Petrom Mihálikom z Radošoviec, tretí skončil Andrej Mészáros a štvrtý Ján Riapoš.

Priebežne po 2. kole sú v čele Riapoš a Trávníček, ktorí získali po 750 bodov, tretí Mihálik a Mészáros po 650 b. Myjavčan Martin Barbierik obsadil v 2. kole 10. miesto so 65 b. a po 2. kole je na priebežnom 13. mieste so 120 b. Mihálik je 5 – násobným Majstrom Slovenska, viac majstrovských titulov nemá nikto a z minulého ročníka obhajuje 2. miesto.

Pre prísne pandemické opatrenia bol počet športovcov na Paralympijské hry (POH) obmedzený. Na základe výborných výsledkov, Slovenský stolnotenisový zväz požiadal o pridelenie bipartitnej karty pre Petra Mihálika a táto žiadosť bola akceptovaná.

Okrem Petra Mihálika budú Slovensko v Tokiu v parastolnom tenise v súťaži jednotlivcov reprezentovať aj Ján Riapoš, Martin Ludrovský, Alena Kánová a Boris Trávníček. Peter Mihálikom s Trávníčkom aj v súťaži družstiev v kat. TT4, Riapoš s Ludrovským v TT2.

Druhým Záhorákom, ktorý bude reprezentovať Slovensko v Tokiu je športový strelec Radek Malenovský zo Šaštína – Stráží.

XVI. letné paralympijské hry v Tokiu sa uskutočnia od 24. augusta do 5. septembra 2021 a predpokladá sa na nich účasť asi 4 a pol tisícky športovcov.

Obaja Záhoráci, stolný tenista Peter Mihálik (45) a strelec Radoslav Malenovský (35) sa pod piatimi kruhmi predstavia už po štvrtýkrát. Pred Tokiom štartovali aj v Pekingu, Londýne i Riu de Janeiro.


.
Toto je čítané

Futbal 4. liga: Gbely doma porazili Jaslovské Bohunice

Domáci sa od začiatku pustili s chuťou do súpera a najmä v úvodnej polhodinke si…

BM: Ustekana sobota