Doposiaľ neznámi páchatelia odcudzili v priebehu minulého týždňa z priestorov jedného z autoservisov v Malackách väčšie množstvo ochranných autofólii a autokozmetiky.

ilustračné foto

Policajti sa touto vecou začali po prijatí oznámenia bezodkladne zaoberať, pričom policajný vyšetrovateľ začal v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci trestného činu krádeže. Vyšetrovaním bolo zistené, že páchateľ odcudzené veci predával na jednom z internetových portálov. Policajti následne vykonali v zmysle zákona potrebné úkony s cieľom objasnenia tejto veci, a následne v stredu (14.07.2021) bola na základe súhlasu sudcu okresného súdu zrealizovaná domová prehliadka. V jednej z chatiek chatovej oblasti v obci Devín boli odcudzené veci nájdené, a následne v zmysle zákona zaistené pre ďalší postup vo veci.

Vyvodením trestnoprávnej zodpovednosti voči konkrétnej osobe v súvislosti s týmto trestným činom sa zaoberajú v súčasnosti aj naďalej. V prípade preukázania viny pred súdom hrozí páchateľovi trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky.


.
Toto je čítané

Jáňan Ľuboš Pribila prešiel ako prvý Slovák cestu Via Alpina

V roku 2023 sa Jáňan Ľuboš Pribila zapísal do histórie ako prvý…

BM: Ustekana sobota