Záhorie vysychá. Upozorňuje na to Bratislavská vodárenská spoločnosť  (BVS), ktorá v súčasnosti eviduje menšiu výdatnosť vodných zdrojov v tomto regióne a v okolí Malých Karpát. Môže za to podľa vodárne klimatická zmena, menej zrážok, ktoré sú navyše nepravidelnejšie.

Ilustračné foto: BVS a.s.

Mierny dlhotrvajúci dážď vystriedali prudké búrky, z ktorých voda nestačí vsiaknuť do podložia, ale steká po povrchu,” spresnila BVS, ktorá preto rozširuje jeden z posledných dostupných vodných zdrojov na Záhorí pri obci Holdošov Mlyn. Studne sú dokončené, vodárne pracujú na prepojení s okolitou infraštruktúrou a prípravnými prácami pred inštaláciou potrebných technológií.

BVS zároveň oznámila, že sa blíži koniec rekonštrukcie starého poruchového vodovodného potrubia na trase Senica-Košútovec. “Ak sa podarí udržať aktuálne tempo kladenia približne 300 metrov nového zliatinového vodovodného potrubia za týždeň, tak práce na celom úseku by mali byť dokončené do konca letných prázdnin aj s väčšinou povrchových úprav,” spresnila spoločnosť. Výmena poruchového potrubia má znížiť počet nevyhnutných odstávok na jeho opravu a zároveň aj zníži náklady vodárne na jeho údržbu.


.

BM: Festival Záhrad