Milí čitatelia chcela by som vám predstaviť jedného psíka. Meno bohužiaľ nepoznáme. Ide práve o psíka, ktorý bol vyhlasovaný v miestnom rozhlase  našej dediny Moravský Svätý Ján ako i v obci Sekule. Bohužiaľ sa nikto neprihlásil. Pomocou kontaktov na facebooku som ho napokon predsa len vypátrala. Keďže mi momentálne môj zdravotný stav neumožňuje a neumožňovalo nič podniknúť stačil len jeden telefonát!!!

Zatelefonovala som Romanke Šenkovej do Skalického útulku. Vysvetlila som jej celú situáciu ohľadom psíka a ešte ten istý deň putoval k nim do útulku. Nechceli sme riskovať, že by sa mu mohlo nebodaj prihodiť niečo zlé. Momentálne sa nachádza v Skalickom útulku. Majiteľ si ho v prípade záujmu môže vyzdvihnúť priamo tam.
Je to nádherný zrejme 1 – 2 ročný psík rasy NO. Je milý priateľský ozaj nerozumiem, ako by mohol niekto vyhodiť tak nádherné zviera.

Chcela by som sa veľmi poďakovať Hanke Jurigovej, Eliške Šefčíkovej a Miroslavovi Šefčíkovi, ktorí sa mu stoj čo stoj snažili nájsť čo najrýchlejšie vhodný domov i keď bohužiaľ neúspešne. Rodine Mračnovej zo Šibeníc ako i rodine Komornej, ktorí ho kŕmili a neotočili sa mu chrbtom. Snažili sa mu tiež pomôcť.

No najväčšia vďaka patrí jednému dievčaťu z našej malej dediny. Práve Barborka Vojtková tohto psíka odchytila na železničnej stanici v Moravskom Svätom Jáne spoločne s jej priateľom Martinom Kmotorkom a následne po mojom telefonickom hovore so Skalickým útulkom a umiestnenia tohto psíka ho zaviezli do útulku.
Všetkým patrí veľké poďakovanie!

Dňa 11.2.2011 telefonát!!!
Istý mladý chlapec a dievča, Jakub Matejovič a Dominika Matejovičová telefonovali mojej sestre Eliške Šefčíkovej. Opäť sa našiel tento ďalší psík. V niektorých chvíľach sa ozaj cítim ako stanica pre odchyt psíkov, no mne a mojej sestre to nijako neprekáža. Naopak nám to robí radosť sme nesmierne šťastné, že sa ľudia obracajú práve na nás, taktiež pomáhajú neodvracajú sa k týmto problémom bezmocných tvorov chrbtom.

A bol problém!!!
V Skalickom útulku ako i v Senickom útulku mali plný stav a psíka nebolo možné umiestniť. Som presvedčená, že by oba útulky dokázali pomôcť, pretože tam pracujú fantastický ľudia s veľkými srdcami, ktorí by pre záchranu týchto bezbranných tvorov dokázali vynaložiť všetky svoje sily.

Psíka napokon odviezla Eliška Šefčíková s jej priateľom Jánom Palkovičom do Záchranného korábu v neďalekom Šaštín – Stráže.

Psík je malého vzrastu. Mal poranené jedno očko. Pani Hambálková, ktorá vedie a má na starosti toto útočisko pre ohrozené zvieratká nás napriek kapacite 49 psíkov a 9 mačiek neodmietla a patrí jej za to veľké Ďakujeme!!!

Na ďalší deň po prijatí tohto psíka som zatelefonovala opäť pani Hambálkovej . Chcela som sa spýtať na situáciu psíka, ktorého sme jej priviezli. Práve cestovali od veterinára i so psíkom. Podľa informácií má tento psík pohryzené očko, do ktorého mu zarastajú mihalnice. Bude potrebovať operáciu, ktorá ho čaká tak o tri týždne na veterinárnej klinike v Trnave. Zatiaľ sa jeho zranenie lieči kvapkami do očiek. Pani Hambálkovej chcem ešte raz veľmi pekne poďakovať.

Týmto chcem povedať len jednu vec. Som veľmi rada, že sa i v našej malej dedine nájde malá hŕstka ľudí, ktorým nie je osud takýchto zvierat ľahostajným. Budem rada, keď nás bude časom čoraz viac a spoločnými silami dokážeme pomôcť ešte veľa takýmto bezbranným tvorom.

Agáta Radičová


.

BM: Ustekana sobota