V prvom kole nového súťažného ročníka nastúpil skalický MFK na pôde nováčik FC Rohožník. Domáci pod taktovkou niekdajšieho vynikajúceho futbalistu Szilárda Németha nastúpili proti tímu Jozefa Kostelníka, pre ktorého to bol už 131. zápas v pozícii trénera MFK. V drese domácich sa predstavil aj Marek Frimmel, ktorý za MFK odohral 34 zápasov.

Od začiatku sa Skaličania snažili o útočnú hru, už po piatich minútach získali tri rohové kopy. Naša prvá veľká šanca prišla v 8. minúte. Po závare pred domácou bránkou sa Šebestovi nepodarilo cez viacerých brániacich hráčov skórovať.

Domáci sa pred Martina Junasa dostali až v 13. minúte, ale nevznikol z toho ani náznak šance. Prvá prišla v 18. minúte, ale skalický brankár nezaváhal. To už sa hra vyrovnala a domáci sa na polovicu hostí dostávali častejšie. Ďalšia šanca domácich prišla v 19. minúte, ale skončila sa iba rohovým kopom. 21. minúta priniesla náznak šance MFK, ale napokon z toho bol iba nezužitkovaný rohový kop. Následne faul na Mizeráka a jeho priamy kop napokon vyústil na piaty a následne šiesty rohový kop. Najlepšie sa po ňom zorientoval Martin Černek, ale jeho hlavička tesne minula domácu bránku. To sa už opäť hralo iba na jednu bránku – domácu.

Až v 38. minúte sa domáci opäť dostali na dostrel Junasovej bránky, ale opäť to naši futbalisti v obrane zvládli. Prvý polčas sa skončil nerozhodne, pričom viac šancí mali hostia a tiež mali loptu podstatne viac na svojich kopačkách.

Po polčase v zeleno-bielom drese nepokračoval Tomáš Hambálek, nahradil ho Tomáš Brigan. Aj druhú 45-minútovku začali aktívnejšie naši futbalisti a do prvej šance sa dostal Denis Baumgartner. A tlak Skaličanov pokračoval, pribúdali šance a tiež rohové kopy. V 58. minúte to bol už desiaty.

V 63. minúte sa konečne naši futbalisti dočkali gólovej odmeny za svoju aktivitu. Po prihrávke kapitána Martina Nagya sa najlepšie zorientoval a presadil minuloročný druhý najproduktívnejší hráč súťaže (17 gólov) Daniel Šebesta a MFK sa ujal vedenia. Domáci fanúšikovia by možno čakali, že ich mužstvo inkasovaný gól naštartuje, ale bolo to opačne. Naši futbalisti boli naďalej aktívni a tlačili sa pred domáceho brankára.

Výborne sa v 78. minúte presadil aktívny Denis Baumgartner, ktorý tesne minul domácu bránku. Filip Blažek o pár minút neskôr po výbornom centri iba trafil náruč domáceho brankára. V 89. minúte Šebesta z otočky vystrelil tesne vedľa bránky.

A napokon dominanciu hostí v 2. minúte nastaveného času potvrdil Jakub Kousal, ktorý zahodil obrovskú šancu na zvýšenie skóre. Bol z toho iba 14. rohový kop a po ňom nasledoval pätnásty.

Posledné sekundy už na skóre nezmenili nič a tak môžeme skonštatovať, že po veľmi slušnom výkone si MFK Skalica jednoznačne a úplne zaslúžene pripísal prvé tri body do tabuľky po výhre 1:0 gólom Daniela Šebestu

Hodnotenie hlavného trénra, Jozefa Kostelníka:

Začiatok sezóny býva ťažký a dôležitý. Ste spokojný so vstupom do ligy?

Chceli sme vyhrať a to sa nám aj podarilo. Bol to pre nás ťažký zápas, čo sme aj vedeli a som rád, že sme ho zvládli na nulu, takže spokojnosť.

Po polčase bol stav nerozhodný, 0:0. Čo s te hovorili hráčom v kabíne?

Povedali sme si, ako ich chceme prekonať po strane taktickej, aby sme sa dostali do väčších šancí, čo sa nám aj v druhom polčase podarilo. Mohli sme vyhrať aj väčším rozdielom, takže to bolo dobré v druhom polčase.

Aké inštrukcie ste dávali hráčom v závere zápasu?

Chceli sme loptu podržať na súperovej polke, čo sa nám aj darilo. Škoda, že sme z brejkových šancí nevyužili viac. Ale je začiatok sezóny a určité veci si musia ešte sadnúť.

Ako sa javia noví hráči?

Tak zatiaľ je to dobré aj pocharakterovej a futbalovej stránke. Je ich 7 a dnes boli piati v základnej zostave, ale určite potrebujeme pracovať na systémových veciach.

S čím pôjdeme do ďalších stretnutí a čo očakávate od hráčov?

Víťazstvo nás určite povzdbudí. Do ďalších zápasov pôjdeme s tým, že sa chceme naďalej zlepšovať a vyhrávať zápasy.

MFK Skalica: Junas – M. Nagy (K), Blažek, Rudzan, Mizerák, Petr, Černek, Hambálek, Šebesta, Voleský, Baumgartner.
Náhradníci: Brigant, Kousal, Vašíček, Mášik, Švrček, Gröger. 
Striedania: 46. Hambálek – Brigant, 64. Voleský – Kousal, 90+1. Baumgartner – Mášik
Hlavný rozhodca Mastiš


.
Toto je čítané

Hádzaná: Záhoráci body z Topoľčian nepriviezli

Záhoráci dokázali zmazať sedemgólové manko v Topoľčanoch, ale nezvládli záver zápasu a nakoniec body…

BM: Ustekana sobota