Literárny večer  na ktorom sa predstaví   spisovateľ Jozef Banáš so svojimi knihami Dementi, Idioti v politike a Somár je Švajčiar, ale aj najnovší román „Nádherná smrť v Altaji“ ako aj román „Prebijem sa! Štefánik“.

streda 28.7. 19:00 – 20:30 /Ihrisko nad lodenicou – Kunovská priehrada
Jozef Banáš, hudobný doprovod Viera Šusteková a hostia

Knihy na predaj za zvýhodnené ceny a následná autogramiáda.

Jozef Banáš je najprekladanejším a patrí medzi najpredávanejších slovenských spisovateľov. Je finalistom nemeckej literárnej ceny Johanna Gottfrieda Seumeho za rok 2011 s románom „Zóna nadšenia (Jubelzone“), nositeľom Národnej ceny Ruskej federácie Najlepšie kniha roka 2020 v kategórii biografie za román: „Prebijem sa!“ Štefánik“, nositeľom ocenení Zlatá kniha, Platinová kniha, Cena SC PEN, Cena Slovenských pohľadov, Panta Rhei Awards, Čitateľský top titul, Kniha roka, Kniha Kysúc, Zlaté pero Ladislava Ťažkého, Prémia Vladimíra Ferka, Hlavná cena Literárneho fondu za román Prebijem sa! Štefánik, ktorý sa v roku 2020 stal odporúčanou literatúrou.

Jeho diela vyšli v Českej republike, Poľsku, Nemecku, na Ukrajine, v Rusku, v Maďarsku, Bulharsku, Indii, Turecku, Sýrii, Egypte, Španielsku, USA, Chorvátsku a v Srbsku. Román Kód 1 vyšiel v najväčšom indickom vydavateľstve Rajpal & Sons, v roku 2020 sa stal bestsellerom na Amazone v kategórii kresťanskej literatúry, magazín španielskej kráľovskej futbalovej federácie Fútbol priniesol jeho poviedku Messiho zázrak. V roku 2019 vydal Odeon jeho preklad eseje Stefana Zweiga: Vor dem Sturm (Pred búrkou).

Jozef Banáš vydal tridsaťosem kníh, z toho dvadsaťšesť v zahraničí. Mnohé dosahujú desaťtisícové náklady – z románu Kód 9 sa predalo vyše 55-tisíc výtlačkov.


.
Toto je čítané

Festival Fest Zdravo v Jánoch prinesie sériu prednášok a rozhovorov o zdravom životnom štýle

Festival zdravého životného štýlu Fest Zdravo v Malom parku pri zdravotnom stredisku…

BM: Ustekana sobota