V rámci tohtoročnej edície pretekov veteránov 1000 míľ československých (11. – 14. 8.) absolvujú účastníci aj slovenský okruh. V piatok 13. augusta vyrazia z bratislavskej Záhorskej Bystrice na trasu cez Slovenský Grob, Pezinskú Babu, Lozorno a hrad Devín do Bratislavy. Informuje o tom stránka podujatia i mestská časť Bratislava-Záhorská Bystrica.

foto 1000milceskoslovenskych.cz

“Veteránov bude možné v Záhorskej Bystrici vidieť aj v sobotu 14. augusta, keď na ceste pri Kaplnke sv. Vendelína vľavo absolvujú od 7.30 h jazdu zručnosti,“ informuje mestská časť.

História pretekov 1000 míľ československých siaha do medzivojnového obdobia, keď sa Autoklub Republiky Československej rozhodol zorganizovať preteky, v ktorých bola vytrvalosť rovnako dôležitá ako rýchlosť. Symbolicky od budovy Autoklubu Českej republiky z Opletalovej ulice štartujú aj tohtoročné preteky. Minulý rok sa na pretekoch zúčastnilo 105 automobilov s rokom výroby do 1939, súťažilo 250 pretekárov, ktorí prešli 18 prejazdových miest. Tento ročník sa koná pri príležitosti 120. výročia narodenia automobilového pretekára Bohumila Turka.


.
Toto je čítané

Muž v Holíči mieril na autá dlhou airsoftovou zbraňou

Na hlavnom ťahu medzi mestom Holíč a hraničným priechodom s Českou republikou…

BM: Ustekana sobota