Vo svojom prvom domácom zápase novej sezóny sme privítali aktuálneho lídra tabuľky MFK Duklu Banská Bystrica. Avizovali sme kvalitný futbal dvoch vyspelých tímov a to sa napokon aj potvrdilo, hoci väčšinou to bol iba boj o priestor a hľadanie cestičky cez obranu súpera.

Ešte pred úvodným hvizdom hlavného rozhodcu odovzdal predsedovi predstavenstva MFK Skalica Petrovi Bartošovi Roman Truska, vedúci predaja nových vozidiel KIA spoločnosti Auto Valušek, symbolický kľúč od automobilov Kia, ktoré pre túto sezónu klubu spoločnosť zapožičala.

Okrem toho bol ako Železný muž ocenený brankár Martin Junas, ktorý v uplynulej sezóne odchytal za Skalicu plný počet zápasov a minút.

Od úvodu zápasu, ktorý rozhodoval ako hlavný rozhodca Michal Čiernik, sa Skaličania do svojho súpera poriadne zahryzli a hralo sa prakticky na jednu bránku. Už v 3. minúte musel tréner domácich Jozef Kostelník vystriedať zraneného Tomáša Hambálka Tomáš Brigant. Aj ďalšie minúty sa niesli v znamení prevahy domácich, ale šance sa rodili ťažko. Oba priestory pred šestnástkami boli prehustené. Na konci šiestej minúty po ľavej strane unikol Denis Baumgartner, ale namiesto prihrávky zvolil nepresnú strelu. Do ďalšej dobrej príležitosti sa v 17. minúte dostal Jakub Kousal, ale jeho strela bola veľmi slabá. Už o minútu prišla ďalšia zaujímavá situácia pred brankárom hostí, keď sa výborne uvoľnil Brigant a jeho prudký pas Baumgartner nestihol zasunúť do bránky hostí. Mierny závar pred skalickou bránkou prišiel až 28. minúte po rohovom kope hostí. Tí ešte stále neboli príliš aktívni a nepripravili si žiadne šance. Osmeľovať sa začali už pred koncom prvého polčasu a častejšie sa objavovali na dostrel domácej bránky. V štyridsiatej minúte prišla prvá vážnejšia šanca hostí, keď domáca obrana zaváhala, ale skóre sa nemenilo a ani v ďalších minútach až do konca prvého polčasu.

Záhorácke rádio 2024 01

Aj od úvodu druhej polovice zápasu boli aktívnejší domáci futbalisti, ale hostia boli v obrane stále pozorní. Šance sa rodili veľmi ťažko a postupom času bolo zrejmé, že hosťom nerozhodný výsledok vyhovuje. Domáci to pripustiť nechceli a stále sa snažili útočiť. V 53. minúte sa po pravej strane k šestnástke hostí rútil Patrik Voleský, ale finálna prihrávka do vápna sa mu nepodarila. Obrovská šanca domácich prišla o desať minút neskôr, kedy Brigant výborne centroval pred brankára hostí, ale gól z toho napokon nebol. Dobýjanie hosťujúcej pevnosti pokračovalo aj naďalej a medzitým sa sporadicky hostia objavili na skalickej polovici, ako napríklad v 75. minúte, kedy hráči nášho súpera boli už tesne pred domácim brankárom. Skóre sa však stále nemenilo. Ani nemožno povedať, že sa vyznamenali brankári, pretože práce mali až do konca duelu veľmi málo. Jednoducho už neprišli šance, ktoré by sme mohli označiť ako gólové. Obaja tréneri urobili niekoľko zmien v zostavách, ale ani to žiadnemu tímu nepomohlo. Zápas 2. kola sa napokon napriek prevahe domácich a niekoľkým gólovým šanciam oproti jednej bystrickej skončil bez gólov a súperi si body rozdelili.

MFK Skalica – MFK Dukla Banská Bystrica 0:0
MFK Skalica: Junas – Nagy, Blažek, Rudzan, Mizerák, Petr, Černek, Hambálek, Voleský, Baumgartner, Kousal, náhradníci: Brigant, Šebesta, Vašíček, Mášik, Švrček, Gröger.
Počet divákov: 545.

 

Ohlasy po zápase (zdroj: duklasport.sk):

Ján Mizerák, hráč MFK Skalica: “Myslím si, že sme boli asi o ten 1 gólik lepší. Chceli sme vyhrať, ale dneska nám to nepadlo. Banská Bystrica je dosť nepríjemný súper. Hrali sme s ním vždy dosť vyrovnanú partiu a tie zápasy sú vždy skoro až na krv. Dnes to nevyšlo a musíme ísť ďalej.“

Denis Baumgartner, hráč MFK Skalica: “Obe mužstvá si uvedomovali dôležitosť zápasu, preto i ten výsledok bol bezgólový. Prvý polčas sme tam mali nejaké náznaky, dostali sme sa do šancí. Škoda, že sa nám ich nepodarilo využiť. Druhý polčas už bol taký vyrovnanejší a skončilo to 0:0.“

Lukáš Opiela, športový riaditeľ MFK Skalica: “Je to 2. kolo a bol to taký opatrný zápas z oboch strán. Samozrejme nás trošku mrzí, že sme nedokázali dať gól – máme čo zlepšovať. Spokojnosť je hlavne s tým, že chalani odpracovali zápas tak, ako sa má. Chýbala nám určitá kvalita vo finálnej fáze a verím, že postupom času, keď sa chalani zohrajú, to bude čím ďalej lepšie a lepšie.“

 


.
Toto je čítané

Futbal: Skalica vyhrala tretí zápas v rade

Futbalisti MFK Skalica zvíťazili na ihrisku MFK Zemplín Michalovce 3:1 v sobotňajšom…

BM: Ustekana sobota