Predvečer najväčšej leteckej udalosti na Slovensku- MLD SIAF, bude už po šiestykrát patriť slávnostnému galavečeru udeľovania ocenení prestížnej ankety Zlaté krídla – Národná cena letectva Slovenskej republiky. Osem kategórií, desiatky nominovaných autorít i projektov v letectve a viac ako sto pozvaných hostí.

Medzinárodné letecké dni SIAF sa tento rok sťahujú z letiska Sliač na leteckú základňu Malacky/Kuchyňa a tá istá zmena čaká aj anketu Zlaté krídla – Národná cena letectva Slovenskej republiky, keďže tieto dve podujatia k sebe neodmysliteľne patria. Tentokrát sa slávnostný galavečer ankety Zlaté krídla – Národná cena letectva Slovenskej republiky bude, pre pozvaných hostí, konať  v piatok 3. septembra 2021 o 18:00 hod., na letisku M. R. Štefánika, Bratislava v hangári letky Ministerstva vnútra SR. Tento večer bude patriť výlučne pilotom, technikom, vedcom, výskumníkom, pedagogickým pracovníkom, tvorcom lietadiel, inštruktorom, projektom či inštitúciám slovenského letectva. Hlavnou myšlienkou ankety je prezentovať dosiahnuté výsledky civilného letectva, športového letectva, letectva silových zložiek, vedy, výskumu a školstva, ako aj zvyšovať povedomie občanov a odbornej verejnosti o týchto oblastiach.

„Som hrdý, že aj tento rok si zachováme tradíciu v odovzdaní ocenenia Zlaté krídla – Národná cena letectva a že sa po náročnom období opäť stretneme naživo. Je mi veľkým potešením, že oceníme kapacity a autority letectva Slovenskej republiky, pretože sa na nich veľakrát neprávom zabúda a práve kvôli tomu slúži táto anketa,“ hovorí Hubert Štoksa, riaditeľ MLD SIAF a Slovenskej leteckej agentúry, ktorá je vyhlasovateľom ankety.

Malacké pohľady Knihy.Zahori

Odborná porota rozhodne o udelení ocenení v kategórii Civilné letectvo SR, Letectvo silových zložiek SR, Veda / Výskum / Vzdelávanie, Športové letectvo SR. Okrem toho sa rozhodne o víťazoch ďalších významných cien – Cena za celoživotné dielo/uvedenie do Siene slávy a Cena Medzinárodných leteckých dní SIAF či Mimoriadna cena vyhlasovateľa. O Cene verejnosti môžu rozhodnúť všetci priaznivci letectva do štvrtka 2. septembra 2021 v online hlasovaní na webovej stránke www.zlatekridla.sk. Nominovaných v jednotlivých kategóriách si môžete pozrieť na tomto linku:https://www.zlatekridla.sk/nominovani/. Anketa Zlaté krídla – Národná cena letectva Slovenskej republiky sa bude konať pod záštitou ministra dopravy Andreja Doležala, za účasti viacerých vládnych činiteľov. Špeciálnymi hosťami budú aj členovia talianskej akrobatickej skupiny Frecce Tricolori, ktorí tento rok oslávili svoje 60. výročie. Moderátorskej úlohy sa počas galavečera Zlatých krídel už tradične zhostí jedinečná Adela Vinczeová.

 


.
Toto je čítané

Na diaľnici D2 pri Kútoch platí dopravné obmedzenie

Od pondelka (22. 4.) 10.00 h bude v úseku medzi 4,9. a…

BM: Ustekana sobota