Policajti železničnej polície, v spolupráci so senickými policajtmi, a hliadkou Šaštín Stráže zadržali a obvinili mužov, ktorí majú na svedomí vykradnutý tranzit drahých áut.

Po treťom obvinenom, 34-ročnom Miroslavovi Noskovičovi z Kostolišťa, polícia vyhlásila celoštátne pátranie.

Nákladný vlak, smerujúci do Nemecka prevážal niekoľko stoviek naložených, nových áut Audi Q3. Z dôvodu záplav a poruchy na trati, musel rušňovodič prepravu prerušiť na Slovensku a vozne odstaviť na koľaji č. 6, na Železničnej stanici Sekule. Vozne zostali nestrážené a o ich odstávke nikto nič nevedel. Krátko na to si rušňovodič všimol, že autá sú na jednom vozni poškodené. Viaceré mali rozbité predné sklá a po bližšej obhliadke policajti zistili, že z nich chýbajú najmä svetlomety, volantové airbagy, multifunkčné volanty a kolesá. Celkovo bolo poškodených 30 áut a škody boli predbežne vyčíslené na viac ako 85 tisíc eur.

Policajti na mieste činu zaistili mobilný telefón jedného z páchateľov a vykonali operatívne previerky na mieste činu. V skorých ranných hodinách spozorovali po nočnej vykrádačke, neďaleko stanice 34 ročného muža. Ten sa snažil policajtom ujsť a skryť v hustom poraste, asi kilometer od stanice. Policajti, vojaci, služobný pes so psovodom boli pri zadržaní úspešní a muža spacifikovali. Operatívnymi previerkami a dôkazmi zadržali krátko na to aj ďalšieho komplica, 27 ročného muža z Malaciek. Muž je navyše podozrivý aj z toho, že sa par dní pred krádežami dopustil trestných činov výtržníctva, ublíženia na zdraví a nedovoleného ozbrojovania.

Pálfyovci Knihy.Zahori

Vyšetrovateľ obvinil zo zločinu krádeže v súbehu s prečinom poškodzovania cudzej veci troch mužov. Dvaja zadržaní boli na základe príkazu súdu eskortovaní do výkonu väzby. Po treťom obvinenom, 34 ročnom Miroslavovi Noskovičovi z Kostolišťa, polícia vyhlásila celoštátne pátranie. Muž bol už v minulosti viac krát súdne trestaný, aj pre majetkovú trestnú činnosť. Ak vás osoba požiada o pomoc, aby sa vyhla trestnému stíhaniu, takéto konanie môže byť kvalifikované ako trestný čin.

Ak ste muža videli, poznáte miesta, kde sa zdržiava, príp. osoby, ktoré kontaktuje, všetky informácie nám môžete oznámiť na bezplatné číslo 158.

Záhorí.sk informovala policajná hovorkyňa Mária Linkešová.


.
Toto je čítané

Odškodňovanie poľnohospodárov pre škody na plodinách nie je systémové

Klimatické zmeny spôsobené globálnym otepľovaním sa aj na Záhorí prejavujú čoraz častejšie.…

BM: Ustekana sobota