V rámci budovania cyklotrás cez mesto Senica sa začali stavebné práce na výmene existujúcej a vybudovanie druhej cyklolávky cez rieku Teplica. TASR o tom informovala hovorkyňa Senice Tatiana Moravcová.

foto Senica.sk

Kým budovanie novej lávky na Sotinskej ulici nebude znamenať žiadne obmedzenia, pri výmene lávky v parku treba rátať s obchádzkou cez dva najbližšie mostíky.

“Najskôr sa odstránila pôvodná lávka, urobili sa prípravné práce a na začiatku augusta sa vŕtali diery na pilóty. Vrchná stavba lávky bude zhotovená z betónovej konštrukcie, na ktorú pôjde asfaltový povrch a bočné steny budú z dreva, čo dizajnovo zapadne do prostredia parku,” uviedol Ľuboš Hazucha z mestského úradu.

Záhorácke rádio 2024 01

S obmedzeniami treba počítať počas dvoch mesiacov. “Súbežne s výmenou lávky sa začala stavať aj lávka na Sotinskej ulici. Tu nebudú chodci nijako obmedzení, keďže výstavba novej lávky sa bude realizovať vedľa existujúceho mosta,” doplnil Hazucha.

V rámci projektu Cyklodopravné trasy Senica – I. etapa sa v meste postupne vybuduje celkom 5,6 kilometra cyklotrás. Projekt počíta aj s inštaláciou dvadsiatich kusov doplnkovej cyklistickej infraštruktúry, ako sú stojany na bicykle, prístrešky, servisné stojany a pri vjazde na súčasnú cyklotrasu pri kúpalisku budú vybudované odpočívadlá. Na autobusovej stanici v Senici pribudnú dve uzamykateľné stanice Bike&ride.

Projekt financuje mesto najmä prostredníctvom nenávratných finančných prostriedkov z výzvy Integrovaného regionálneho operačného programu, ktoré boli schválené vo výške 1 406 571,11 eura. Výška spolufinancovania z vlastných zdrojov senickej samosprávy je 78 826,46 eura.


.

BM: Festival Záhrad