V rekreačnej oblasti Kunovská priehrada pri meste Senica pribudlo vybavenie pre cyklistov. V rámci podpory cykloturizmu osadila Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Záhorie prvé U-čkové cyklostojany a jeden servisný stojan pre drobné opravy.

Vybavenie bolo financované z prostriedkov, ktoré organizácia získala od Ministerstva výstavby a dopravy SR v rámci schémy podpory cestovného ruchu.

„Jedným z cieľov organizácie je rozvoj cykloturistiky v regióne. Základným predpokladom je samozrejme existencia kvalitných cyklotrás, ale ich budovanie je úloha pre samosprávy, vyššie územné celky či štát. My sa snažíme zabezpečiť propagáciu, produkciu cyklomáp ale i zlepšovať infraštruktúru, teda zabezpečiť komfort pre cykloturistov. Aby nemuseli bicykel pokladať na zem a mohli si opraviť poruchy či urobiť menší servis,“ informoval predseda predstavenstva a primátor Holíča Zdenko Čambal.

Záhorácke rádio 2024 01

Výkonný riaditeľ OOCR Záhorie Martin Lidaj dodáva: „Naša regionálna organizácia má záujem podporovať pohyb ľudí po regióne, zvyšovať návštevnosť zaujímavých miest, reštaurácií, podujatí aj rôznych atrakcií. Obzvlášť, ak ide o ekologickú verziu mobility.“ Na Kunovskej priehrade už čoskoro pribudne ďalších 15 U-cyklostojanov aj nabíjačka pre elektrobicykle. „Vybavenie zabezpečujeme z členského príspevku mesta Senica, ako aj z grantu, ktorý sme získali od Trnavského samosprávneho kraja,“ uviedol ďalej výkonný riaditeľ. OOCR Záhorie očakáva od novej infraštruktúry zatraktívnenie rekreačnej oblasti a zvýšenie návštevnosti zo širšieho regiónu. „Ľudia vďaka e-bikom môžu prísť z väčšej diaľky, v rekreačnej oblasti počas nabíjania stráviť čas a vrátiť sa domov, prípadne pokračovať ďalej do regiónu,“ doplnil Lidaj.

V rámci tohto grantu OOCR Záhorie zabezpečí aj orientačné osvetlenie senickej cyklotrasy z mesta na Kunovskú priehradu. Svietidlá zabudované do asfaltu budú ekologické, ako zdroj svetla budú využívať solárnu energiu. Technicky sú riešené tak, aby negatívny vplyv na živočíchy ako sú netopiere a vtáky bol čo najmenší. „Sme radi, že víťazom obstarávania je firma z regiónu a  môžeme tak podporiť lokálneho dodávateľa“, dodal na záver Čambal.


.
Toto je čítané

Futbal 6. liga: Smútok v Rybkách zmiernila výhra nad Starou Turou

V VI. lige Západ pokračoval na diaľku súboj lídra Spartaka Stráže s…

Trnavské rádio Tak akorát 2024