V 4. kole podali zverenci trénera Pavla Šustra proti favoritovi z Dunajskej Stredy opäť bojovný výkon, v závere siahali po troch bodoch, ale duel skončil nakoniec remízou 1:1.

foto fksenica.eu

V Senici sa hral útočný zápas so šancami na oboch stranách. Do prvej sa dostali hostia v 9. minúte, keď Andzouana prešiel cez Svobodu až pred brankára Ravasa, ten nohami loptu vyrazil. Do prvého zakončenia sa dostali domáci v 18. minúte, keď po nakopnutej lopte strelil do bočnej siete Twardek. Seničania čoraz viac vystrkovali rožky a v priebehu 10 minút sa dostali do troch šancí. V 26. minúte po akcii Dudu a centri Šimčáka netrafil loptu Sukisa. Do výbornej streleckej pozície sa dostal v 32. minúte po ďalšej akcii Dudu a prihrávke Twardeka obranca Svoboda, lopta po jeho strele však našla len obrancu Ciganiksa a bol z toho len rohový kop. O päť minút po rohu Dudu a zakončení Sukisu výborne zasiahol Jedlička a loptu vykopol. Do polčasu sa dostali do dvoch zakončení aj hostia. Po rýchlom protiútoku prestrelil bránku z 10 metrov Ciganiks a pred odchodom do kabín mohol padnúť gól po centri Divkoviča, no Nicolaescu loptu poslal tesne vedľa pravej žrde.

Záhorácke rádio 2024 01

V úvode druhého polčasu mali loptu na kopačkách hostia, Seničania sa iba bránili. V 56. minúte sa dostal pred brankára Ravasa Divkovič, no mieril len do bočnej siete. Ďalší strelecký pokus mali hostia až v 72. minúte, lopta po strele Nicolaesca letela vedľa. Otvoriť skóre v 74. minúte mohol Moumnou, ale nastrelil iba žrď. V posledných 15 minútach sa osmelili smerom dopredu aj Seničania, viackrát podkúrili obrane hostí a dostali sa aj do vedenia. V 75. minúte ešte nepríjemnú strelu Sukisu Jedlička vyrazil na roh, no o tri minúty Sukica vybojoval loptu so stopérom Kružliakom, prihral striedajúcemu Grékovi Niarchosovi a ten loptu jemne tečoval za Jedličkov chrbát. Záhorákom tento gól vlial sily do ďalšieho boja. Veľkú šancu mal v Sukisa, keď bol sám na päťke, no mieril vedľa. Onedlho ďalšiu Šimčákovu strelu z rohu pokutového územia Jedlička vyrazil na ďalší roh. V samom závere sa snažili hostia aspoň o vyrovnanie, zakončenie Dimuna hlavou išlo nad bránu, no zo šťastného vyrovnávajúceho gólu sa radovali v závere nadstaveného času, kedy po centri Moumoua sa hlavou presadil Sharani a šťastne prekonal brankára Ravasa. Potom sa ešte dostali do zakončenia Záhoráci a Sukisa dal dokonca gól, ale ten pre ofsajd neplatil.

FK Senica: Ravas – Svoboda (77. Kučera), Gáč, Pavlík Šimčák – Goslin, Halabrín (52. Niarchos) – Twardek (62. J. Buchel), Šumbera (62. F. Buchel), Duda (52. Mašulovič) – Sukisa
Dunajská Streda: Jedlička – Vera (46. Davis), Kružliak, Beskorovajnyj, Ciganiks – Dimun – Andzouana (67. Moumou), Schäfer, A. Balić (82. Sharani), Divković – Nicolaescu (73. Taiwo)

Góly: 78. Niarchos – 90+3. Sharani

Rozhodovali: Kružliak – Weiss, Straka

ŽK: Svoboda, J. Buchel – Kružliak, Beskorovajnyj

Diváci: 651

Ohlasy trénerov

Pavel Šustr, tréner FK Senica: “Chceli sme súpera prekvapiť zmenou rozostavenia, čo sa nám príliš nepodarilo, a tak sme sa druhý polčas vrátili k našej taktike. Šťastie, ktoré sme mali v minulých zápasoch sa teraz trochu obrátilo proti nám, ale ideme s pokorou ku každému zápasu a sme vďační i za bod. Stále nás čaká tvrdá práca.”

Antal Németh, tréner DAC Dunajská Streda: “Hru sme mali vo svojich rukách, vytvorili sme si veľa šancí, ktoré sme nevyužili. Sme sklamaní, lebo chceme vyhrať každý zápas. Boli sme si vedomí silu súpera, že je ťažký a má svoju kvalitu, ale mrzí nás, že sme nevyhrali.”


.
Toto je čítané

Futbal 6. liga: Smútok v Rybkách zmiernila výhra nad Starou Turou

V VI. lige Západ pokračoval na diaľku súboj lídra Spartaka Stráže s…

BM: Ustekana sobota