V Borskom Svätom Jure sa dva víkendy po sebe chystajú podujatia pre fanúšikov folklóru. Poslednú augustovú sobotu (28.8.) sa uskutočnia Krojované slávnosti a týždeň na to (4.9.) Krojová zábava.

7. ročník Krojových slávností  sa uskutoční v sobotu (28.8.) na priestranstve pred kultúrnym domom v Borskom Svätom Jure. Zahájenie slávnosti bude o 12:00  krojovaným sprievodom obcou, následne o 13:00 začne program.

Plocha draka Knihy.Zahori

V programe sa zúčastní celkom 10 folklórnych zoskupení – detských folklórnych súborov a  ľudových hudieb. Hosťom je folklórny súbor Dopravár z Bratislavy. Súčasťou slávností budú kreatívne dielne, predajné stánky cechu starodávnych remesiel a mnoho ďalších sprievodných atrakcií. Nebude chýbať chutné občerstvenie aj súťaž v jedení Jurských nôh.  Po skončení oficiálneho programu bude prebiehať neformálne posedenie pri cimbále.

Prvú septembrovú sobotu (4.9.) od 20:00 sa v kultúrnom dome v Borskom Svätom Jure uskutoční Krojová zábava, ktorá naväzuje na Krojové slávnosti. Na počúvanie a do tanca bude hrať skvelá Cimbálová muzika Vladimíra Beneše. Pozývame všetkých krojovaných, kroj však nie je podmienkou. Samozrejmosťou je chutné občerstvenie, bohatá tombola a skvelá zábava.


.

BM: Ustekana sobota