V piatom zápase prebiehajúcej sezóny predviedli Skaličania asi svoj najlepší výkon. Napriek tomu, že súperov delili iba dve priečky a jeden bod v tabuľke, na trávniku bol rozdiel podstatne markantnejší. MFK porazil FC Košice 2:0 a jednoznačne ovládol tento dôležitý duel.

Od začiatku sa domáci doslova zahryzli do súpera a v podstate sa hralo na jednu bránku. Už v 2. minúte sa dostal do šance Daniel Šebesta. Po ňom to bol Patrik Voleský, ktorý sa však proti hosťujúcemu gólmanovi nepresadil. Do tretice sa Denis Baumgartner dostal do dovtedy najväčšej šance duelu, ale gól z toho nebol. V 22. minúte sa lopta ocitla za chrbátom Junasa, ale gól pre faul hostí neplatil. O tri minúty neskôr pohotovým vybehnutím z bránky skalický brankár zabránil najväčšej šanci hostí v prvom polčase. V ďalších minútach to bolo opäť dobýjanie bránky hostí a napokon aj s gólovým zakončením. V 40. minúte sa perfektnou pohotovou strelou z voleja sa prvýkrát v drese MFK presadil Tomáš Hambálek.

Aj druhý gól padol po strele z voleja tesne po zmene strán. Strelec prvého gólu Hambálek našiel z pravého kraja v šestnástke Baumgartnera, ktorý sa uvoľnil a zvýšil na 2:0. V 56. minúte Junas opäť bravúrne zneškodnil druhú (a poslednú) veľkú šancu Košíc. Obrovskú možnosť pridať tretí gól mal v 74. minúte Jakub Kousal, ale neuspel. Nepodarilo sa to ani v 88. minúte, kedy mohol skórovať po výbornej Vašíčkovej prihrávke Baumgartner. Skóre sa však nemenilo a ostalo na stave 2:0 pre domácich aj po troch minútach nastaveného času.

Záhorácke rádio 2024 01

Diváci, ktorí si na skalický štadión našli cestu, museli byť s hrou i priebehom zápasu spokojní.

MFK Skalica – FC Košice 2:0
(1:0 – 40. Hambálek, 48. Baumgartner, žlté karty: 86. Voleský – 38. Gallovič, 64. Gladiš, 70. Cortés, 84. Ntuli, rozhodoval Ivan Kružliak)

MFK Skalica: Junas – Nagy (C), Blažek, Rudzan, Mizerák, Černek, Mášik, Hambálek, Šebesta, Voleský, Baumgartner; lavička: Gröger – Vašíček, Kousal, Petr

 


.
Toto je čítané

Hádzaná: Záhoráci body z Topoľčian nepriviezli

Záhoráci dokázali zmazať sedemgólové manko v Topoľčanoch, ale nezvládli záver zápasu a nakoniec body…

BM: Ustekana sobota