Mužstvá starších a mladších žiakov TJ Slavoj Moravský Svätý Ján, ktorí reprezentujú naše farby sa zúčastnili na futbalovom sústredení v Bojniciach od 21.2. do 25.2.2011.

Pracovníci zariadenia Hotel Športcentrum Bojnice, ktoré je vybudované v krásnom prostredí, vytvorili skvelé podmienky našim chlapcom na tej istej úrovni ako volejbalovým reprezentantkám SR.

Telocvičňa, bežecký tunel, regeneračné centrum a tri vonkajšie ihriská s umelým povrchom boli k dispozícií dennému dvojfázovému tréningovému cyklu. Starší žiaci dostávali väčšinou zabrať na výborných vonkajších terénoch, ktoré unavia aj rekreačných turistov. Mladší žiaci sa venovali tréningom častejšie vo vnútorných priestoroch hotelového zariadenia. Počasie bolo akoby objednané, síce mrazivé,ale krásne slnečné a bezveterné. Po ťažkých tréningoch chlapcom výborná strava chutila ako veľkým chlapom. Denný program mali vyplnený nielen futbalom, ale vo voľnom čase si zahrali aj spoločenské hry. Okrem tréningovej prípravy mali oba tímy zabezpečené aj priateľské prípravné zápasy. Ten prvý ich čakal už cestou na futbalové sústredenie na hlavnom štadióne AS Trenčín.

Ďalej: Fotogaléria zo sústredenia 88 fotografií

Výsledky: 21.2.2001
12:00h ml. žiaci AS Trenčín – TJ Slavoj MSJ 8:0


Vzhľadom k vekovým rozdielom niektorých jednotlivcov (tri či štyri roky), veľké šance naši chlapci nemali, no na začiatku zápasu to tak nevyzeralo. Prvých 10-15 minút to bola vyrovnaná partia,no s pribúdajúcimi minútami však chlapcom sily ubúdali, čo sa v priebehu polčasu prejavilo aj na skóre. Našim chlapcom však netreba uprieť snahu a do poslednej minúty bojovali ako levy,za čo si zaslúžia veľkú pochvalu.

14:00h st. žiaci AS Trenčín – TJ Slavoj MSJ 2:2


Na zápas sme nastupovali s rešpektom , predsa len za súpera sme mali extraligistu , no naši chlapci začali nádherne a keby sme premenili v prvých 20 minútach tri samostatné nájazdy na súperovu bránu mohol byť prvý polčas o niečom inom. Ale futbal sa hrá na góly a tak sme do šatne išli s mankom 1:0,keď sme ho prehrali gólom s penalty. V druhej polovici hry mali zase viac šanci domáci a paradoxne aj keď sme hrali horšie ako prvý polčas vytiahli sme prehru 2:0 na remízu 2:2. V závere hry sme mohli aj prekvapiť, ale na koniec hlavne konštatovať, že naše mužstvo odohralo skvelý zápas. Odmenou samotným chlapcom bol veľmi dobrý pocit z predvedenej hry a že boli minimálne vyrovnaným partnerom tak silného súpera, akým AS Trenčín bezpochyby je.

V stredu poobede mali zabezpečené zápasy v Novákoch s rovesníkmi z III. ligy.

Výsledky: 23.2.2011
14.00 h ml. žiaci MFK Nováky – TJ Slavoj MSJ 5:3


Z pohľadu našich jedna z tých najlepších hier, škoda nevyužitých samostatných nájazdov. Chlapci musia ešte podrásť, najmä futbalovo. Vekový rozdiel bol opäť citeľný. Aj napriek tomu môžeme chlapcov pochváliť, najmä keď za stavu 4:1 dokázali v priebehu 2 minút znížiť na 4:3. Nebyť gólu na 5:3 mohol byť záver ešte veľmi dramatický.

15:30h st. žiaci: MFK Nováky – TJ Slavoj MSJ 0:2


Chlapci v modrých dresoch vzali iniciatívu opäť do svojich rúk od úvodných minút. Nebyť ofsajdových pascí, na ktoré sme naleteli, mohli sme už v prvej polovici viesť rozdielom triedy. Po polovici hry chlapci správne pochopili čo od nich chcú tréneri, a tak sme v priebehu krátkej chvíle viedli 2:0. Výsledok sme v závere hry už len udržiavali a pomaly bolo vidieť našu únavu. Škoda ďalších nevyužitých vyložených šancí, ktoré by nás v zápasoch so silnejším súperom mohli mrzieť. No aj v tomto zápase sme sa presvedčili, že sme na dobrej ceste k dobrým výsledkom.

Cestou späť domov mali naše mužstvá zabezpečené zápasy v Žiari nad Hronom s mužstvom z Handlovej. Na tento dvojzápas sa prišiel pozrieť aj prezident futbalového klubu TJ Slavoj.

Výsledky: 25.2.2011
11:00h st. žiaci: FK Handlová – TJ Slavoj MSJ 5:8


Nádherné počasie a naši chlapci ako vymenení. Hre chýbalo to, čím sme sa prezentovali v predchádzajúcich zápasoch: pohoda, pohyb a používanie rozumu. Možno to mala za následok samotná únava z celého sústredenia. Odhliadnuc od výsledku, prejav hry a jej spôsob nemal nič spoločné s tým, čo doteraz predvádzali chlapci a načo sme u nich poväčšine zvyknutí. Jediným pozitívom bolo to, že sme každý, alebo každý druhý samostatný únik na bránu súpera zakončili gólom. I keď pravdupovediac nám to domáca obrana dosť uľahčovala. Škoda, že naši chlapci sa nevedeli vytiahnuť pred funkcionármi nášho klubu, ktorí môžu ovplyvniť prípravu a samotnú reprezentáciu našich chlapcov.

13:00h ml. žiaci: FK Handlová – TJ Slavoj MSJ 6:2


Opäť sa prejavil vekový a výškový rozdiel. S našimi chlapcami sa musí ešte veľa popracovať.

Cestou domov sa však nič mimoriadne nestalo, a tak sa rodičia mohli tešiť na svoje ratolesti, že v zdraví docestovali a bolo počas školských jarných prázdnin o nich skvele postarané. Veríme, že všetkým dalo sústredenie to, čo potrebovali. Či už telesne alebo duševne. Tešíme sa na ďalšie výlety alebo sústredenia, jednoducho povedané akcie tvorené pre naše futbalové talenty.

Okrem uvedených pocitov, výsledkov a zážitkov si chlapci doviezli domov aj novú futbalovú výstroj, ktorá obsahuje tréningovú súpravu, vychádzkovú súpravu, zimnú bundu, šuštiakovú bundu, kuklu a cestovnú tašku. Všetky uvedené veci budú využívať na čestné reprezentovanie TJ Slavoj Moravský Svätý Ján.

Zabezpečenie týchto kompletov a samotného sústredenia sa mohlo zrealizovať len na základe finančnej podpory sponzorov ktorými sú:
Haššo Štefan
Folba Vladimír
Bolf Marián
Strapko Rastislav
Martiška Stanislav firma KTP
Izakovič Miroslav
Kotuliak Peter firma TEMPEST
Šimko Jaroslav
Záborský Miloš
Vávra Miloš
Martinkovič Ladislav firma LM-Trans
Holenka Juraj
Slovinec Vladimír
Martinkovič Michal
Benkovič Robert
Redeman Tino
Hrica Miroslav
Ježek Miroslav
Kánsky Robert
Belošic Rudolf
Gašpar Peter
Ing. Jevčák Jaroslav
Oberthur Nico
Stupavský Jozef
Prachár Peter

Všetkým týmto chceme veľmi pekne poďakovať.

V závere chceme poďakovať starostovi obce Moravský Svätý Ján, ktorý nám poskytol prezenčné materiály na osvetu nielen nášho regiónu, ale hlavne našej obce.

Realizačný tím starších a mladších žiakov.

Michal Bordiga, Róbert Benkovič, Ali Hajdin


.
Toto je čítané

Jáňan Ľuboš Pribila prešiel ako prvý Slovák cestu Via Alpina

V roku 2023 sa Jáňan Ľuboš Pribila zapísal do histórie ako prvý…

BM: Ustekana sobota