Aktualizované 16:15 → V katastri obce Mokrý Háj v piatok (27.8.) prišlo krátko po 10:40 k pádu malého štvormiestneho lietadla.

foto FB Hasičský a záchranný zbor

Správu aktualizujeme ↔

16:15 → Po páde sa lietadlo Evektor VUT100-120iX vznietilo a vo vraku tragicky zahynuli 3 osoby, pravdepodobne 3 muži. Vzhľadom na fatálne následky nebolo možné zatiaľ stopercentne určiť totožnosť posádky. Za týmto účelom kriminalisti preverujú všetky informácie, a to aj za pomoci kolegov z ČR.

Malacké pohľady Knihy.Zahori

Policajti sú aj v týchto chvíľach stále na mieste nešťastia a v spolupráci s Leteckým úradom vykonávajú prvotné úkony a rozsiahlu obhliadku miesta činu.

V súvislosti s pádom lietadla a úmrtím osôb vyšetrovateľ začal vo veci trestné stíhanie pre všeobecné ohrozenie z nedbanlivosti. Presné príčiny a okolnosti tragédie polícia naďalej vyšetruje, v prípade zistenia ďalších skutočností nie je vylúčené ani doplnenie alebo zmena právnej kvalifikácie.

Polícia v tejto chvíli poskytla verejnosti všetky zverejniteľné informácie a ďalšie stanovisko poskytneme v prípade, ak to situácia vo vyšetrovaní dovolí.” Informovala Záhorí.sk policajná hovorkyňa Zlatica Antalová.


14:30 → Podľa informácií TV Markíza lietadlo viedol 47-ročný Slovák, ktorý žije v Česku. O život prišli dvaja českí občania, mali 52 a 29 rokov.

 

12:55 → “Všetky okolnosti pádu preverujeme. Na miesto bol privolaný aj Letecký úrad. Bližšie informácie poskytneme, keď to situácia vo vyšetrovaní dovolí.” informuje Záhorí.sk policajná hovorkyňa Zlatica Antalová.

Lietadlo zhorelo úplne celé. Na krídle je vidieť označenie MIH. Podľa stránky flightradar24.com lietadlo OK-MIH vyletelo o 10:08 z Brna. Cieľ zatiaľ oficiálne známy nie je, podľa informácií TV Markíza mohlo smerovať do Nových Zámkov.

Lietadlo OK-MIH na propagačnej fotografii výrobcu Evektor.cz

,,Pozostalým obetí tragickej nehody malého lietadla, ktoré vzlietlo z Brna, vyjadrujem úprimnú sústrasť. Letecký a námorný vyšetrovací útvar bude pri vyšetrovaní tejto udalosti maximálne dôsledný,” sa vyjadril po tragickej udalosti minister dopravy a výstavby SR Andrej Doležal.


11:50 → Hasiči po príchode na miesto udalosti vykonali príslušníci prieskum a začali s hasením požiaru lietadla, ktoré po páde na zem zachvátili plamene. Požiar sa im podarilo lokalizovať, momentálne pracujú na jeho likvidácii.

V čase nehody sa v lietadle nachádzali 3 osoby, ktoré zasahujúci príslušníci našli bez známok života.

Správu budeme aktualizovať.


.
Toto je čítané

V skalickej nemocnici preverovali správnu techniku umývania rúk

Ročne sa na celom svete podľa WHO vyskytne až 136 miliónov prípadov…

BM: Ustekana sobota