Určite ste si všimli, že ceny nehnuteľností na Záhorí, ako aj v iných častiach Slovenska rastú. Realitný trh sa mení. Dopyt prevyšuje ponuku. Predávať alebo kupovať bez porady s odborníkom je náročnejšie ako kedykoľvek predtým. Realitní makléri z realitnej kancelárie SIERA, ktorá pôsobí na Záhorí vám predstavia, ako vám realitná kancelária pri predaji nehnuteľnosti môže pomôcť a prečo je dobré poradiť sa s odborníkmi na predaj nehnuteľností.

Ak zveríte predaj nehnuteľnosti do rúk „realitky“, od tohto momentu už v tom nebudete sami, ale bude sa o vás a vašu nehnuteľnosť starať tím ľudí. Za každou dobrou realitnou kanceláriou stojí nielen maklér, ale aj spolupracujúci finanční poradcovia, právnici, daňoví poradcovia, znalci…  

Ďalši kroky, s ktorými vám realitná kancelária pri predaji nehnuteľnosti pomáha:

1.Nastavenie predajnej ceny nehnuteľnosti
Realitný maklér vám porovnaním trhu, zohľadnením okolností a na základe skúseností odporučí vhodnú predajnú cenu. Tým zabezpečí, že nebudete predávať pod cenu a nehnuteľnosť nebude ani príliš drahá, čím sa zase spomaľuje proces predaja. Cena dokáže vášho kupujúceho odradiť. A spôsobiť aj to, že vašu nehnuteľnosť nenájde, keďže hľadá v nižších cenových hladinách.  

2. Prezentácia predávanej nehnuteľnosti
Nafotiť a „zavesiť“ inzerát na internet vie každý. Aj s dostupnými mobilmi a kvalitnými fotkami. To však nemusí stačiť. Skúsenosti s fotením, prípadne najnovšie trendy ako videá nehnuteľností a virtuálne prehliadky sú už povinná jazda, ktorú vám realitná kancelária má zabezpečiť. Z našich skúseností vieme, že kupujúci absolvujú menej osobných obhliadok a vy ich musíte presvedčiť, aby z menšieho počtu obhliadok prišli práve do tej vašej. Náš fotograf sa špecializuje len na fotenie nehnuteľností, vďaka tomu vie z každej nehnuteľnosti dostať to najlepšie.

3. Inzercia na portáloch a marketing
Ak chcete zverejniť svoju nehnuteľnosť, môžete mať otázky, ktorý realitný portál vybrať. Za inzerát je vo veľa prípadoch potrebné platiť. Realitný maklér vám zabezpečí, aby bol inzerát zverejnený na všetkých relevantných portáloch. Šetrí vám to čas a peniaze. 

Niekedy nemusí stačiť ani inzerát. Tam nastupuje marketing a platené reklamy, ktoré by mala zabezpečiť tiež realitná kancelária. U nás v realitnej kancelárii SIERA je marketingová podpora nehnuteľností pri podpore predaja štandardom.

4. Obhliadky so záujemcami
Realitný maklér komunikuje s potenciálnymi záujemcami a vybavuje všetky obhliadky. Predávajúcemu predstavuje klientov, ktorí majú vážny záujem. A tým zase šetrí čas, ktorý by ste stratili. Tiež by mal byť skúsený obchodník a vedieť zodpovedať otázky záujemcu, čo je plus pri predaji nehnuteľnosti.

5. „Papierovačky“ – zmluvy, kataster, banka…
Predaj nehnuteľnosti nie je len o nájdení záujemcu a odovzdaní nehnuteľnosti. Zmluvy so sebou nesú riziká, na ktorých môžete pri predaji nehnuteľnosti stratiť veľa. Niekedy je potrebná aj pomoc s vybavením zápisu na katastri, s vybavením súhlasného stanoviska od banky,  znaleckého posudku alebo financovania.

Úlohou realitnej kancelárie je pomôcť – a tak sa aj my pozeráme na naše realitné služby. Snažíme sa chrániť našich klientov a prispievať k spokojnému predaju nehnuteľností.

Ešte stále váhate nad pomocou od realitnej kancelárie?
Rozhodnutie, že si necháte poradiť realitnou kanceláriou by malo byť vždy prínosom. Tak pristupujeme aj my k predaju. Staráme sa o našich klientov, ich bezpečnosť, šetríme im čas a robíme plnohodnotné služby. Aby predaj nehnuteľnosti nebol vašim stresom a rizikom, ale zážitkom s dobrým koncom.

realitnej kancelárii SIERA vám radi pomôžeme.  


.

Lakovanie a Pieskovanie