Ani v 6. kole nestratili Rybky ani bod a to mali za súpera jedno z najlepších mužstiev súťaže. Napriek výraznému víťazstvu označil spravodajca z Rybiek zápas za vyrovnaný. Domáci rozhodli svojou efektivitou.

FOTO je zo zápasu Rohov – Hlboké 2:0. Ivan Ravas (v strede) v súboji s Morávkom (č.13) a Kovalovským. Ravas gólom a asistenciou pomohol domácim k bodom, Morávek a najmä Kovalovský svoje šance zahodili.

ObFZ 6. liga Skupina A 6. kolo

Rybky – Mokrý Háj 4:1 (3:0), 2. K. Ravas, 3., 58. J. Kuchta, 14. A. Beňo – 82. I. Šefčík (11), r. Kahúň, Otrubčák, Šturdík.

V stretnutí dvoch vedúcich mužstiev sa očakával vyrovnaný priebeh, no už po úvodnej štvrťhodine bolo rozhodnuté, keď góly dali domáci Kristian Ravas, Kubo Kuchta i Adam Beňo. Nebolo to však až také jednoduché. Šance hosťujúcich Vaška, Brezinu a Valúcha zneškodnil brankár Toman a raz ho na brankovej čiare zastúpil Marcel Mach. V závere polčasu mohol zvýšiť Černek, no vyznamenal sa brankár Jankovič. Po prestávke zvýšil svojim druhým gólom Kuchta na 4:0, čo súperom otriaslo a ďalšie góly mohli pridať Beňo, Kuchta a Petrúfka. V 82. min. po faule dal z penalty čestný úspech hostí Igor Šefčík.

 

Rohov – Hlboké 2:0 (1:0), 45. I. Ravas (11), 70. E. Dubec, r. Kopúnek, Knap, Vlk.

Do prestávky sa hral futbal medzi šestnástkami bez šancí. Až v nadstavenom čase Chovanec zbytočne fauloval Ivana Ravasa a ten aj premenil nariadenú penaltu – 1:0. Po prestávke hostia v snahe vyrovnať boli futbalovejší. Domáci hrozili z brejkov, Ravas, M. Dubec ani Ondrejkovič neuspeli, až striedajúci E. Dubec priniesol zmenu skóre. Najskôr jeho šancu Noščák vyrazil na roh a po ňom strieľaný center Ravasa poslal Erik Dubec hlavou do siete – 2:0. Hostia mali omnoho viac šancí, lepších, no neuspeli. Vach, Morávek, Pavlík a štyrikrát Kovalovský neprekonali brankára Greguša, ten trikrát skvele zasiahol a raz mu pomohlo brvno.

 

Oreské – Holíč 3:1 (1:0), 36. M. Baláž, 61. L. Pavlačka (11), 90. P. Mikúš – 85. R. Konečný, r. Kahúň, Thao, Polakovič.

Zdá sa že Holíčania si zakladajú na problém. Očakávalo sa, že sa budú pohybovať na úplne opačnom konci tabuľky, ako sa nachádzajú po 6. kole. V Oreskom sa hral skôr bojovný futbal, domáci sa ťažšie presadzovali proti prehustený obrane a keď sa to podarilo s nedôrazným zakončením si vždy poradil brankár. Hostia pohrozilo len trestným kopom Nečasa, ktorý skvele vytesnil Štefka. Až na konci polčasu sa presadil Miro Baláž – 1:0. V druhom polčase sa obraz hry nezmenil, domáci mali opticky viac z hry, ale koncovka pokryvkávala. Po hodine hry sa za ruke v 16-ke kopal pokutový kop, ktorý Pavlacka nekompromisne premenil na 2:0. Po príchode Konečný aj hra Holiča ožila, z čoho pramenil aj jeho gól na 2:1. Drámu však nepripustil nestarnúci Palo Mikúš ktorý rybičkou definitívne rozhodol – 3:1.

 

Radošovce – Cerová 0:4 (0:2), 31., 72. P. Machlica, 42. D. Badáň, 75. K. Mikulčík, r. Mráz, Michalička, Dzindzík.

Cerová zaznamenala druhé víťazstvo po sebe, tentoraz na ihrisku posledných Radošoviec. Po polhodine hry ich dostal do vedenia Peťo Machlica a chvíľu pred prestávkou zvýšil Denis Badáň na 0:3. Aj po prestávke sa ako prvý presadil Machlica a na konečných 0:4 uzavrel v 74. min. Kristián Mikulčík. Víťazstvo Cerovej je plne zaslúžené.

 

Jablonica – Dubovce 3:1 (2:0), 8., 23., 71. V. Jánošík – 80. R. Drgon, r. Vlk, Kopúnek, Knap.

Našťastie mala Jablonica Vlada Jánošíka, ktorý si do zápasu obul strelecké kopačky. Po jeho hetriky vyhrávali domáci už 3:0. Na ich víťazstve a zisku troch bodov už nezmenil ani gól hosťujúceho Rada Drgoňa, ktorým zníži na konečných 3:1. Jablonica sa posunula v tabuľke späť za lídra z Rybiek.

 

Sobotište – Pop. Močidľany 1:0 (1:0), 5. G. Polák, r. Jablonický, Tubl, Blaha.

Už v 5. min. dal vedúci gól domácich Gregor Polák a tento sa ukázal nakoniec ako jediný a víťazný – 1:0. V ďalšom priebehu domáci si svoje vedenie ustrážili a hoci sa hostia snažili, prekonať domáceho brankára Pullmanna sa im nepodarilo. Šance mali aj domáci, no aj oni pochodili v súboji s Kocákom rovnako.

 

Dohrávka: Mokrý Háj – Holíč 1.9.

 

Skupina B 6. kolo

Hráčom z Borského Mikuláša sa z prvého miesta asi zatočila hlava a dlho tam nevydržali. Ani spôsob, akým museli prepustiť pozíciu lídra Lakšárom, ich zrejme neteší. Súper im nadelil na ich ihrisku rovný poltucet gólov.

 

Štefanov – Čáry 2:2 (1:1), 35., 78. A. Beňa – 8. J. Kindernaj, 71. A. Šefčík, r. B. Dutka, Černek, Srnec.

V Štefanove boli hody a domáci futbalisti túžili po troch bodoch. Hostia však hrali pozorne v obrane a mali istotu v brankárovi Ozábalovi. Hostia dvakrát v zápase vyhrávali a boli bližšie k trom bodom, no tie sa napokon delili. Na góly Jara Kindernaja a Aďa Šefčíka dvakrát odpovedal Adam Beňa. V závere sa obidve mužstvá snažili o víťazstvo, nepodarilo sa to ani jednému.

 

Mor. Sv. Ján – Kopčany 3:4 (2:3), 39. D. Chvátal, 43. K. Bolf, 65. M. Stanek – 16. M. Negrean, 28. (11), 56. M. Švrček, 32. A. Praženka, r. Blaha, Jabloniciký, Mi. Šefčík.

Domáci futbalisti akoby zaspali úvod stretnutia, keď v priebehu 16 minút trikrát inkasovali. Góly hostí dali Mišo Negrean, Maroš Švrček z penalty a Alex Praženka. V závere polčasu však akoby vstali „z popola,“ Dominik Chvátal znížil na 1:3 a tesne pred odchodom do šatní dal Kevin Bolf dokonca kontaktný gól na 2:3. Po prestávke vrátil hosťom dvojgólové vedenie svojim druhým gólom Švrček a ani zníženie gólom Mareka Staneka na 3:4 už k zisku bodu nestačilo.

 

Bor. Mikuláš – Lakš. N. Ves 0:6 (0:1), 41. E. Chvál, 48., 57. A. Vrablic, 51. R. Biksadský, 72. R. Winkler, 88. S. Velický, r. Ma. Šefčík, Hušek, Mi. Šefčík.

Susedské derby malo pred zápasom zvláštny náboj, veď sa hralo o pozíciu lídra. V súboji prvých dvoch mužstiev tabuľky sa očakával vyrovnaný súboj, no opak bol pravdou. Domácim stačili sily iba 40 minút. V závere prvého polčasu dostal Lakšáre do vedenia Erik Chvál a druhý polčas už to bola doslova kanonáda v podaní nového lídra tabuľky. Dali päť gólov a ešte niekoľko ďalších príležitostí nevyužili.

 

Kúty – Spartak Stráže 1:1 (0:0), 76. M. Vrábel – 85. B. Fukna, r. Lapoš, Škrinár, Fekete.

Po počiatočnom oťukávaní postupne preberal iniciatívu Spartak. Vypracoval si viac streleckých príležitostí, no gól nedali L. Letko, keď hlavičkoval do tyče, Pagáč, Fukna, Slovák a opäť L. Letko. Pri jedinej domácej šanci sa vyznamenal brankár hostí. Aj po prestávke udávali tempo hry hostia, domácemu brankárovi Bačovi pomohlo brvno i tyčka. Paradoxne vedenia sa ujali domáci gólom Mária Vrábela – 1:0. Keď sa už zdalo, že domáci svoje vedenie udržia, v 85. min. vyrovnal peknou strelou z trestného Braňo Fukna – 1:1.

 

Bor. Sv. Jur – Slovan Šaštín odložené na 8.9.

 

ObFZ 7. liga 6. kolo

Dva vysoké výsledky sa zrodili v 6. kole 7. ligy. Svojich priaznivcov nepotešili hráči Trnovca, ani Kunova. Prvýkrát v novej sezóne vyhralo Smolinské a prvú prehru utrpeli Smrdáky. Napodobniť ich môžu Š. Humence, ak sa im v utorok nepodarí streliť za 9 minút gól. V utorok 31.8. je totiž na programe dohrávka 3. kola Koválov – Š. Humence. „Začínať“ sa bude od 81. min. a stavu 2:1 pre Koválov.

 

Hradište – Smrdáky 5:1 (3:0), 5., 9., 42. M. Sadloň, 55. J. Kršteník, 82. F. Michalička – 85. D. Švárny, r. Thao, Polakovič.

V prvom polčase bol doslova ako „utrhnutý z reťaze“ Martin Sadloň, ktorý svojim čistým hetrikom dostal Hradište do trojgólového vedenia a položil základ k prvej prehre Smrdákov v súťaži. Po prestávke zvýšili postupne Jozef Kršteník a striedajúci Filip Michalička až na 5:0. Aspoň čestný úspech zaznamenali hostia v 85. min. Damianom Švárnym na konečných 5:1.

 

Koválov – Smolinské 0:3 (0:1), 3. M. Smolinský, 75., 87. M. Burian, r. Bednár, R. Michalička.

Kým Smrdáky prvýkrát prehrali, hráči Smolinského sa pre zmenu prvýkrát tešil zo zisku troch bodov, paradoxne na ihrisku súpera. V Koválove sa ujali vedenia už v 3. min. gólom Miša Smolinského a tak skončil aj prvý polčas. Domáci mohli v jeho závere vyrovnať, no Lukáš Slezák nepremenil pokutový kop. Hoci domáci sa veľmi snažili o vyrovnanie, nepodarilo sa im to. Naopak, v závere stretnutia sa dvakrát presadil Maťo Burian, ktorý uzavrel streleckú účet stretnutia na 0:3.

 

Rovensko – Sekule 1:4 (0:2), 70. J. Mindek (11) – 14., 62. F. Volouch, 27. M. Ježek, 84. M. Chvátal, r. Kopúnek, Daniš.

Domácu obranu zaskočil už v 14. min. Filip Volouch, ktorý dal vedúci gól hostí a v 27. min. zvýšil Maťo Ježek na 0:2. A mohlo byť aj horšie, ak by Andrej Trajlínek premenil pokutový kop. Po prestávke v 62. min. zvýšil Volouch na 0:3. Česť domácich strelcov zachraňoval už tradične hrajúci tréner Ján Mindek, ktorý v 70. min. premenil nariadený pokutový kop na 1:3. Konečnú podobu skóre na 1:4 dal gól Maťa Chvátala.

 

Unín – Trnovec 7:0 (5:0), 5. D. Bartal, 11., 40. B. Perička, 27. M. Uher, 39. D. Huszár (11), 53. D. Vach, 82. P. Klein, r. Vlk, Knap.

Veľkým náporom začali domáci futbalisti a v priebehu šiestich minút sa presadili D. Bartal a Beďo Perička. Keď po polhodinke hry pridal Mišo Uher aj tretí gól, bolo rozhodnuté. A to ešte nebolo všetko. Do konca polčasu pridali ďalšie dva góly, Dan Huszár z penalty a druhýkrát sa presadil Perička – 5:0. Po prestávke si domáci nielenže postrážili pohodlný náskok, ale ešte pridali aj ďalšie dva góly.

 

Š. Humence – Kunov 5:0 (1:0), 23. R. Bilka, 51., 60. S. Grunner, 77. P. Macek, 80. O. Sekáč, r. Škrinár, Lapoš.

Zatiaľ nezdolané Humence si pomerne ľahko poradili aj s Kunovom, hoci to do prestávky na taký debakel nevyzeralo. V prvom polčase sa trafil iba Robo Bilka, no v úvodnej štvrťhodine druhého polčasu sa dvakrát presadil Slavo Grunner a hneď bolo 3:0. Ďalšie dva góly si domáci nechali na záver stretnutia, Peťo Macek a Ondro Sekáč poslali Kunov domov s riadnym prídelom.

 

Petrova Ves – Letničie 3:0 kont., hostia mali veľa zranených hráčov a preto zápas popredu vzdali.

 

ObFZ 8. liga 6. kolo

Vrádište – Prietrž 4:3 (2:3), 6., 78. P. Smaženka, 14. J. Giertl, 54. E Palkovič – 5. J. Janitor, 16. F. Jurča, 38. vlastný (E. Palkovič), r. Tubl, Hušek.

Zaujímavý zápas s množstvom gólov. V úvodnej štvrťhodine padli štyri, po dva na každej strane. Nakoniec šťastnejšími boli domáci futbalisti.

 

Chvojnica – Jablonka 4:2 (3:1), 7., 31., 45. I. Oravec, 47. M. Kollár – 21. V. Mizerák, 77. J. Gaža, r. Švancara, Sloboda. ČK 0:1 (43. M. Sadloň).

Za stavu 2:1 sa nechal „hlúpo“ vylúčiť Marek Sadloň, keď po udelení ŽK vzápätí na protest odkopol loptu a videl aj ČK. Domáci v početnej výhode dokázali za štyri minúty pridať ďalšie dva góly.

 

Bukovec – Osuské 1:4 (1:2), 21. B. Tobiaš (11) – 16., 21. S. Olah, 57. M. Winter (11), 85. O. Muravskij, r. Daniš.

Zaujala najmä 21. min., kedy domáci Boris Tobiaš vyrovnal z pokutového kopu na 1:1, no hneď po rozohraní ešte v tej istej minúte Samo Olah svojim druhým gólom dostal hostí opäť do vedenia. Aj hostia kopali penaltu, z nej Milan Winter zvýšil na 1:3 pre hostí a definitívne rozhodol.

 

Podbranč – Dojč 1:1 (0:0), 82. P. Kadlečík – 55. Š. Mach, r. Bednár, Babic. ČK 0:1 (83. M. Línek).

Po prestávke sa hostia ujali vedenia gólom Macha. V závere vyrovnal Kadlečík a hneď nato vznikla zaujímavá situácia. Striedaný Línek si pri odchode z ihriska vyzliekol dres, za čo videl druhú ČK a tak hostia dohrávali oslabení.

 

voľnoChropov.


.
Toto je čítané

Hádzaná: Záhoráci budú hrať skupinu o 5. – 8. miesto

V stredu 10. apríla odohrali hádzanári Záhoráci Stupava/Malacky domáci extraligový zápas s Považskou Bystricou. Išlo…

BM: Ustekana sobota