Tretí ročník participatívneho rozpočtu (PR) pre občianske projekty otvoril Trnavský samosprávny kraj (TTSK). Na realizáciu nápadov občianskych združení, neziskových organizácií i fyzických osôb vyčlenil 250 000 eur. Posledný termín ich podania je 29. október, informoval predseda TTSK Jozef Viskupič.

Maximálna výška podpory jedného projektu je 5000 eur. „Predchádzajúce dva ročníky PR sú dôkazom, že obyvatelia kraja sa chcú podieľať na zlepšovaní života vo svojom okolí. Stúpa počet prihlásených projektov, ako aj počet hlasov od verejnosti. Som presvedčený, že tento trend bude pokračovať a opäť finančne podporíme uvedenie inovatívnych myšlienok a jedinečných nápadov do reality,“ skonštatoval Viskupič.

Malacké pohľady Knihy.Zahori

„Nový ročník PR sme koncipovali tak, aby sme vytvorili čo najväčší priestor na realizáciu víťazných projektov. Prihlasovanie sme spustili už teraz a hodnotenie nápadov chceme uzavrieť začiatkom budúceho roka. Realizácia projektov bude následne prebiehať celý rok 2022,“ uviedol koordinátor PR Jakub Sejna. Projekty prejdú administratívnou kontrolou. Následne budú hodnotené v rámci verejných deliberatívnych fór, v druhej časti na prelome decembra 2021 a januára 2022 sa uskutoční  elektronické hlasovanie obyvateľov TTSK. Minulý rok bolo prihlásených 154 projektov, podporených bolo 57, z ktorých väčšina sa aktuálne realizuje. V hlasovaní viac ako 21 000 hlasujúcich odovzdalo takmer 70 000 hlasov.

Informácie o PR TTSK sprostredkuje aj prostredníctvom informatívnych stretnutí záujemcov. Začnú sa 7. septembra v Skalici, postupne sa udejú v Holíči, Senici, Kútoch, Piešťanoch, 16. septembra vo Vrbovom, potom v Hlohovci, Leopoldove, Trnave, Jaslovských Bohuniciach a následne od 29. septembra v Galante, Dunajskej Strede, Dobrej Vode, Šamoríne a posledným bude 6. októbra Veľký Meder. Potrebné informácie sú na webe tvorimekraj.sk.


.
Toto je čítané

Senickí dôchodcovia sa stretli na výročnej schôdzi

Na výročnej členskej schôdzi Miestnej organizácie JDS Senica sa v dome kultúry…

Lakovanie a Pieskovanie